Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Липень » 9 » У Вінниці організовують літні табори для дітей та підлітків із інвалідністю
15:57
У Вінниці організовують літні табори для дітей та підлітків із інвалідністю

 

5 ДНІВ У ТАБОРІ – ВЕЛИКА ШКОЛА

 

 

 

 

 

 

Дитячий, підлітковий і дорослий – три зміни в інклюзивному таборі

для людей з інвалідністю зорганізував цього літа Центр реабілітації «Гармонія».

 

 

 

 

 

 

 

Найпершими «школу» на самостійне життя пройшли діти. Зараз триває зміна для підлітків, а у серпні до табору заїдуть дорослі. Програма перебування учасників розрахована на 5 днів, під час яких вони не лише розважаються, чи відвідують з екскурсія різні заклади, але й вчаться до самостійного життя без сторонньої допомоги: готувати смачні страви, користуватися хатнім приладдям, збирати тривожну валізу і формувати зручний особистий простір. Такі інтенсиви, за словами директорки Центру Олени Чорнобривенко, дозволяють дітям, підліткам і молоді з інвалідністю швидше ставати самостійними та впевненими.

 

 

 

 

 

 

«Дитяча зміна відбувала в нашому інклюзивному таборі одразу після завершення навчального року. Зараз триває підліткова зміна, яка цього разу орієнтовна на створення безпечного середовища. Адже головна наша мета показати людям з інвалідністю, що навіть на візку можна зробити своє життя повноцінним, безпечним і ні від кого не залежати, – розповідає Олена Чорнобривенко. – Учасники табору перебувають у Центрі з 10 до 18 години протягом 5 днів. Відвідування і харчування безкоштовне. Щороку кількість учасників, які відвідують інклюзивні табори нашого Центру збільшується. Причому активно долучаються діти та молодь із районів області. Вони залишаються в центрі на цілодобове перебування, що відіграє ключову роль у вихованні їхньої самостійності та самообслуговуванні».

 

 

 

 

 

 

Олена додає, що під час перебування у таборі з дітьми і підлітками працюють психологи, реабілітологи та навіть тренери із самооборони. Програма передбачає як бесіди на актуальні теми, так і виїзди в місто, квести і цікаві зустрічі. Кожен день табору наповнений різними за темою та навантаженням заняттями, що допоможуть учасникам стати більш самостійними, активними та впевненими в собі.

 

 

 

 

 

 

Крім трьох змін інклюзивного табору, у Центрі запланували провести наметовий табір «Гейм Кемп». Він триватиме 19–23 липня на березі Південного Бугу і орієнтований переважно на молодь. У програмі табору: командні ігри, квести, майстер-класи, командні та індивідуальні завдання. А ще – багаття, нічні чергування, риболовля та вечірні посиденьки поза програмою.

 

Автор - Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

 

 

Фото - Центру «Гармонія»/Фейсбук

За джерелом:

https://day.kyiv.ua/uk/news/090721-u-vinnyci-organizovuyut-litni-tabory-dlya-ditey-ta-pidlitkiv-iz-invalidnistyu

 

Переглядів: 241 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024