Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Липень » 15 » Лідер волонтерського руху в ТЧХУ Михайло Новосад – відзначив день народження, відійшовши від звичаїв (ВІДЕО)
21:50
Лідер волонтерського руху в ТЧХУ Михайло Новосад – відзначив день народження, відійшовши від звичаїв (ВІДЕО)

 

АПОФЕОЗ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

Лідер Західного регіонального об’єднання у Комісії з розвитку волонтерства

і молоді ТЧХУ  Михайло Новосад у нестандартний спосіб відзначив день народження.

 

 

 

За усталеною традицію ми звикли відзначати Дні народження у колі друзів, за пишним столом у ресторані або вдома, при гарній музиці, в театрі з коханою, чи на вернісажі якогось  видатного митця.

Правда, час від часу ця традиція порушується: альпіністи свої дні народження відзначають на вершинах підкорених гір, аквалангісти - на дні водойм, туристи – у мандрівках, повітроплавці – на повітряних кулях і т.д.

Але тільки одиниці відзначають свої дні народження у колі знедолених. Серед них – Михайло Новосад, один з лідерів волонтерства у ТЧХУ, мешканець м. Червоноград, де закінчив вище  професійне училище №11 і отримав спеціальність оператора комп'ютерного набору.

 

 

 

 

 

Постійні користувачі сайту Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, можливо, ще пам'ятають замальовку про Михайла Новосада «Сильний духом», яка була розміщена 11 грудня 2020 р. за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2020-12-11-20757.

 

 

 

 

 

 

 

Як розповів Михайло користувачам своєї сторінки у Фейсбуку, на такий вчинок його надихнув відеосюжет у «Новинах»  телестудії 1+1 про День народження львів'янки  Анни Костюк, який був переданий в ефір 23 жовтня минулого року.

 

 

 

 

 

 

Із своїм задумом хлопець поділився з іншими членами Волонтерської Комісії в ТЧХУ. Вони схвалили цей намір і пообіцяли підтримати його на етапі втілення в життя.

 

 

 

 

 

 

Напередодні дня народження Михайло Новосад опублікував у Фейсбуку на своїй сторінці Звернення, в якому поясний свій намір і попросив допомоги в усіх людей доброї волі. В ньому він, зокрема, написав: «…Я хочу пригостити обідом біля двохсот людей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Даний захід хочу провести у м. Львів, адже там є організації, які допоможуть у приготуванні їжі, та вивезенні її до спеціальної локації. Від мене потрібно лише закупити продукти, але... Проблема в тому, що я тимчасово не працюю (у мене перша Б група інвалідності, але роблю все можливе, щоб працевлаштуватися), коштів, аби провести цей захід немає. Тому я вирішив через соціальні мережі відкрити збір коштів, задля того, аби втілити захід у реальність.  На приготування обіду потрібно 3000 грн, бажано до 7-10 липня».

 

 

 

 

 

 

 

Минуло кілька днів. І Михайло знову пише у Фейсбуку на своїй сторінці про те, як просувається справа зі збором коштів для оплати обіду знедоленим: «12.07.2021 разом з волонтерами та співробітниками Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України ми закупили та передали продукти до Спільнота "Емаус - Оселя" . Сума закупівлі становить 2797 грн. Висловлюю подяку кожному, хто залучався до заходу. 15 липня о 14:00 організується обід для 200 людей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах».

 

 

 

 

 

 

До цього додамо: закупівлю продуктів та їх транспортування на місце приготування обіду допомогла зробити голова Львівської ОО ТЧХУ Уляна Стельмах.

 

 

 

 

 

 

У підсумковім повідомленні Михайло пише: «З моменту останньої публікації отримано додаткове надходження коштів. Округливши суму, вийшло 2.800 грн. Карта для зборів закрита та більше не активна. Вже зовсім скоро ми проведемо наш захід».

 

 

 

 

 

 

Обіцянку було виконано своєчасно. О 14.00 год 15 липня до Порохової вежі у Львові громадська організація "Емаус - Оселя" підвезла два чани з обідом. Для його приготування було витрачено 50 кг картоплі, 10 кг курятини, 40 хлібин. Всього на суму 2800 грн.

 

 

 

 

 

 

Роздачею страв бездомним керувала сьогодні працівник ГО "Емаус - Оселя"  Ольга Генда.  

 

 

 

 

 

 

З Червонограда приїхала розділити радість брата, сестра Михайла, одинадцятикласниця  Вікторія та волонтерка Червоного Хреста Львівщини, працівниця Червоноградської шахти «Великомостівська» Наталія Кожан.

 

 

 

 

 

На обід до Михайла прийшли 70 осіб без постійного місця проживання. Так як супу і хліба було заготовлено набагато більше, то учасникам званого обіду видавали сьогодні по дві порції кожному.

 

 

 

 

 

 

З Днем народження та успішно проведеною благодійною акцією прийшли привітати Михайла Новосада голова Львівської ОО ТЧХУ  Уляна Стельмах та провідний спеціаліст цієї організації Алла Саченко.

 

 

 

 

 

 

«Мрії – збуваються!» - кажуть оптимісти. І Михайло Новосад своїм вчинком довів, що це справді так.

 

 

 

 

 

 

Тож з Днем народження, Михайле! Здоров'я, щастя, успіхів! Нехай нива милосердя, на яку ти ступив, зацвіте буйним цвітом добра і радості!  

 

Фото – автора та Михайла Новосада/Фейсбук

Ірина Апостолюк,

членкиня Львівської обласної організації Національної Спілки Журналістів України

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 371 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024