Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Липень » 19 » Повені в Європі не останні: учені прогнозують ще більше екстремальних погодних явищ в майбутньому
06:44
Повені в Європі не останні: учені прогнозують ще більше екстремальних погодних явищ в майбутньому

 

НАСЛІДКИ  ГЛОБАЛЬНОГО  ПОТЕПЛІННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Після смертоносних повеней, що прокотилися низкою країн Західної Європи, метеорологи

упевнені: екстремальні погодні явища закономірно стануть більш потужними в майбутньому.

 

Про це пише DW, передає інформаційна агенція новин УНН.

Цитата:

"Сильні дощі стануть частішими в теплішому світі", - сказав Андреас Фінк з Інституту метеорології і кліматичних досліджень Технологічного інституту Карлсруе.

Деталі

Одна з причин цього полягає в тому, що глобальне потепління викликає зміну атмосфери, сказав доктор Себастьян Сіппель з Інституту атмосферних і кліматичних наук в Цюріху.

"На кожне підвищення температури на один градус Цельсія атмосфера може поглинути на близько 7% більше вологи... Додаткова вологість, викликана глобальним потеплінням, призведе до більш високої кількості опадів в довгостроковій перспективі, особливо під час сильних дощів", - сказав він.

Зазначається, що немає сумнівів в тому, що зміна клімату, викликана діяльністю людини, нагріває атмосферу. Відповідаючи на запитання про нинішні повені в Німеччині, доктор Карл Фрідріх Шлейсснер з географічного факультету Університету Гумбольдта в Берліні сказав у своїй заяві: "У 2021 році питання не в тому, чи зіграла свою роль зміна клімату, а просто в тому, наскільки".

Зазначається, що є ще один фактор, який, на думку деяких експертів, ймовірно, сприяє екстремальним погодним явищам, таким, як повені в Європі цього тижня і нещодавня хвиля тепла на західному узбережжі США і Канади, але це ще потрібно остаточно визначити. Це стосується повітряних потоків, які забезпечують швидке переміщення областей з високим і низьким тиском в помірних широтах Європи. Дослідники клімату, такі як Андреас Фінк, вважають, що реактивний потік - західний вітер, що дме на висоті близько дев'яти кілометрів навколо Північного полюса, - в останні роки втратив силу, викликаючи зміни у раніше стабільному постійному русі повітряних потоків.

"Ці потоки залишаються на місці, і вони можуть, залежно від того, де вони знаходяться, викликати екстремальні теплові хвилі, такі як ті, які ми бачили в Північній Америці, або викликати повені", - сказав він, пояснивши, що повені, викликані нещодавнім штормом "Бернд", були результат того факту, що циклони і антициклони не рухаються так швидко, що означало, що шторм міг зосередитися в одному місці.

Ще одна проблема полягає в тому, що в найближче десятиліття прогнозуються більш високі і більш низькі припливи і відпливи, через особливості орбіти Місяця. Хоча це відбувається кожні 18 років, до 2030-х років рівень моря може піднятися до небезпечного, пише видання.

Доповнення

Кількість загиблих в результаті повеней у Західній Європі в неділю перевищила 180 осіб. Загальна кількість жертв повеней в Німеччині досягла як мінімум 156 осіб. Бельгія підтвердила 27 загиблих.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1936912-poveni-v-yevropi-ne-ostanni-ucheni-prognozuyut-sche-bilshe-ekstremalnikh-pogodnikh-yavisch-v-maybutnomu

 

Переглядів: 256 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024