Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Липень » 28 » Всесвітній день боротьби з гепатитом
22:05
Всесвітній день боротьби з гепатитом

 

ХВОРОБА ПЕЧІНКИ – НЕБЕЗПЕЧНА НЕДУГА

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародна подія, присвячена проблемам гепатиту відзначається 28 липня. Всесвітній день боротьби з гепатитом заснований Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я в 2010 році. Заходи проводяться органами системи охорони здоров’я.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гепатит (грец. «печінка») – загальна назва гострих та хронічних запальних захворювань печінки. Існує п’ять основних типів вірусів гепатиту – А, В, С, D, Е. Шлях передавання вірусів гепатиту A та Е — фекально-оральний. У сім’ях можливе зараження через брудні руки, коли інфікована людина готує їжу для членів родини. Інфікування вірусами гепатиту В, С і D відбувається в результаті контакту через пошкоджену шкіру або слизові оболонки з інфікованими рідинами організму (переважно кров).

 

 

 

 

 

 

Як розповів на брифінгу щодо епідситуації в області Володимир Кальчук, завідувач сьомого відділення Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні, пандемія коронавірусу вплинула і на стан захворюваності на гепатити, що проявиться з часом. Адже ковід завдає удар імунній системі, яка стає більш вразливою до вірусів.

 

«Найбільш ефективними заходами у боротьбі з гепатитом є рання діагностика та системне лікування», - сказав Володимир Кальчук

 

 

 

 

 

 

"Минулого року на Львівщині зафіксували 230 випадків гепатитів. За цей рік – вже 181 випадок. Це все гострі хронічні гепатити. Найбільш очевидними симптомами гепатиту є пожовтіння, васкуліт (запалення стінок кровоносних судин), інші захворювання сполучної тканини, які провокуються вірусом гепатиту. На жаль, щеплення є лише від гепатиту В", - нагадав медик-інфекціоніст.

 

Він також зазначив, що масивне застосування таких препаратів як кортикостероїди та дексаметазон для лікування ковіду, знижують імунітет людини, в результаті чого імунна система стає ослабленою і більш вразливою до інших вірусів.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 17 липня в м. Трускавець провели низку заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитамиУсі охочі могли пройти обстеження на гепатити В і С за допомогою швидких тестів. Всього протестували 160 осіб, з них виявили 4 позитивних випадки.

 

Фото – ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=60826

 

Переглядів: 242 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024