Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 7 » Президент підписав закон, що забороняє знущання з тварин
14:34
Президент підписав закон, що забороняє знущання з тварин

 

ДРУЗІ НАШІ МЕНШІ – ПІД ЗАХИСТОМ ЗАКОНУ

 

 

 

 

 

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє знущання з тварин.

 

 

Ці дані вказані на сайті Верховної Ради у картці відповідного закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)» (№ 2351), передає Укрінформ.

 

«06.08.2021 повернуто з підписом від Президента», - йдеться у повідомленні. Зазначається, що Зеленському на підпис цей закон направили 22 липня цього року, а до цього його підписав Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

 

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 липня ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)" (№2351).

 

Документом, зокрема, забороняється бити, вбивати, отруювати чи калічити домашніх тварин, дарувати їх як призи, нагороди чи премії, завдавати тваринам болю або страждання, дресирування тварин способом, який завдає шкоди здоров'ю та загальному стану, топити, душити тварин, труїти і використовувати електричний струм.

 

Законом також встановлюється заборона винищування з метою регулювання чисельності бездомних тварин, бити, вбивати, отруювати або калічити бездомних і домашніх тварин. Також забороняється жебрацтво із бездомними, свійськими та дикими тваринами.

 

Окрім цього, забороняється утримувати диких тварин в закладах громадського харчування, нічних клубах, готелях, оздоровчих закладах та інших непридатних громадських місцях, а також у квартирах, приватних будинках, присадибних, садових ділянках. Зокрема, йдеться про левів, тигрів, ведмедів, кабанів, крокодилів, вовків, великих та отруйних змій, хижих птахів, інших тварин, які становлять загрозу для людей, або видів тварин, занесених до Червоної книги, і до Списку II Бернської конвенції (Конвенції про охорону дикої флори та фауни). Окрім цього, забороняється надавати фотопослуги з дикими тваринами, окрім зоопарків, цирків і дельфінаріїв, а також використовувати тварин для реклами в розважальних закладах та закладах громадського харчування.

 

Законом забороняються всі види вирубок лісу за периметром охоронних ділянок у лісах навколо місць проживання та розмноження рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу в радіусі 500 метрів.

 

Документ також передбачає, що здійснювати контроль над дотриманням вимог у сфері захисту тварин від жорстокого поводження і вживати відповідних заходів у разі порушення законодавства у цій сфері в межах своєї компетенції має Національна поліція.

 

Фото із Facebook-сторінки притулку «Вуглик»

За джерелом:

https://day.kyiv.ua/uk/news/060821-prezydent-pidpysav-zakon-shcho-zaboronyaye-znushchannya-z-tvaryn

 

Переглядів: 382 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024