Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 7 » Психолог дала поради, як досягти здорового егоїзму
20:06
Психолог дала поради, як досягти здорового егоїзму

НЕ СТАВАТИ ВИЩЕ ВСІХ, АЛЕ І НЕ БУТИ НИЖЧИМ...

 

 

 

 

 

 

 

Між егоїзмом та турботою про себе тонка, але помітна межа. Кандидат психологічних наук

Світлана Арефнія поділилася з УНН порадами, як піклуватися про свій психологічній стан.

 

Цитата:

 

“З народження дитину навчають самостійно турбуватися про себе. Це перші кроки до самостійного життя, і добре, коли батьки навчають своїх дітей цієї першої відповідальності за своє тіло, свої емоції, поведінку і згодом - життя.

Стереотипним ще залишається твердження, що якщо ти турбуєшся про себе, то ти - егоїст. Але це не так. Егоїст – це та людина, яка ігнорує актуальні потреби інших, які знаходяться поруч, ставить свої вище інших, не враховуючи ситуації. Так, це тонка грань, однак вона видима. Згадаємо правила в літаку: "Спочатку турбуємося про себе, а потім про тих, хто потребує допомоги", - каже Арефнія.

 

Поради від експерти

 

1.Здоровий егоїзм – це коли ви задовольняєте спочатку свої потреби. Відмовляючи собі в чомусь, ви можете потрапляти в негативні переживання, які можуть суттєво нашкодити вашому здоров’ю.

2. Любити себе. Це турбуватись про свій відпочинок; психологічний, емоційний, фізичний стани; зовнішній вигляд, оточення, поведінку, міжособистісні стосунки.

3. Обирати себе. Якщо ви опиняєтеся у ситуації, де вам важливо зробити вибір на свою користь – робіть це, не сумніваючись. Це - ваше життя, і воно єдине, іноді шанс випадає лише раз. Але завжди звертайте увагу на ситуацію і об’єктивно оцінюйте її.

4. Усвідомте свої життєві цінності. Ваші життєві цінності – найкращий регулятор вашої поведінки. Пропишіть або проаналізуйте свої цінності, принципи і розставте пріоритети. Тримайтесь їх і будьте чесними із собою.

5. Інші мають свою картинку світу. Іноді ми намагаємось сподобатися та догодити всім, тільки задля того, щоб про нас не сказали нічого поганого. Але ми не можемо подобатися всім. Для когось ваш вчинок буде повагою до себе, для когось - егоїзмом. Усі люди різні. Тримайтеся свого бачення світу.

6. Не бійтеся бути іншим і поважайте себе. Повага до себе – це головний крок до піклування про себе та захисту себе. Не бійтеся відрізнятися від інших, відстоювати свою думку та бачення, це - ваше життя, і вам його проживати. Так любіть його, цінуйте та отримайте задоволення від нього. Враховуйте ситуації,у яких ви опиняєтеся, де ви можете поступитись чимось заради іншого і хочете це зробити, а де - ні. Ваш орієнтир – ваші почуття. Довіряйте їм.

7. Оточуйте себе однодумцями, які підтримують ваші думки і поведінку, і вам не доведеться потрапляти у відчуття провини.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1939322-psikholog-dala-poradi-yak-dosyagti-zdorovogo-egoyizmuhttps://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1939322-psikholog-dala-poradi-yak-dosyagti-zdorovogo-egoyizmu

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог дала поради, як не згоріти на роботі та уникнути розладів поведінки

 

Переглядів: 260 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024