Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 7 » "Біблійна катастрофа": пожежі продовжують вирувати в лісах Греції, тисячі людей евакуйовано
21:54
"Біблійна катастрофа": пожежі продовжують вирувати в лісах Греції, тисячі людей евакуйовано

 

СТИХІЙНЕ ЛИХО НЕБУВАЛИХ РОЗМІРІВ

 

 

 

 

 

 

 

Лісові пожежі продовжували вирувати в грецьких лісах в суботу, 7 серпня, загрожуючи житловим будинкам і провокуючи нові евакуації всього через день після того, як сотні людей були забрані з пляжів  поромами під час драматичної нічної рятувальної операції.

 

Про це передає УНН з посиланням на Ekathimerini.

 

Деталі

 

Один пожежник-доброволець загинув, не менше 20 осіб пройшли лікування у лікарнях. У суботу по всій країні вирували десятки пожеж, які один з чиновників назвав "біблійною катастрофою".

 

Безліч будинків, підприємств і ферм згоріли за останній тиждень в результаті пожеж, що виникли під час найтривалішої і сильної аномальної спеки в Греції за останні три десятиліття.

 

Одна велика пожежа піднялася по схилах гори Парніта, національного парку на північ від Афін. Дим від пожежі досяг Афін, де влада відкрила гарячу лінію для жителів з проблемами дихання. Вночі та протягом дня пожежні команди з усіх сил намагалися стримати осередки полум'я, що постійно виникають.

 

В апокаліптичних сценах, які сталися вночі, невеликі пороми і інші човни евакуювали 1400 людей з приморського села і пляжів на Евії, острові серед скелястих лісових гір, популярних серед туристів і відпочивальників, після того, як полум'я виключило інші способи порятунку.

 

Масштаби лісових пожеж в Греції величезні: за останні кілька днів по всій країні спалахнуло понад 100 пожеж. Більшість з них було швидко взято під контроль, але деякі швидко вийшли з-під контролю, зруйнувавши будинки і завдавши великих збитків екології.

 

Місцевий чиновник у районі Мані на Пелопоннесі підрахував, що лісова пожежа знищила близько 70% його території.

 

"Це біблійна катастрофа. Ми говоримо про три чверті муніципалітету", - заявив заступник мера Східного Мані Дракулаку державному телеканалу ERT, просячи збільшити кількість літаків, що скидають воду для гасіння пожеж з повітря.

 

Інші місцеві офіційні особи і жителі південної частини Греції, недалеко від Афін і на острові Евія дзвонили на телепрограми і в прямому ефірі просили надати додаткову допомогу в гасінні пожеж.

 

Начальник цивільного захисту Нікос Хардаліас сказав, що до полудня суботи пожежники гасили 55 активних пожеж.

 

"Ми продовжуємо вести дуже велику битву. Усю ніч наші сили наполегливо працювали", - сказав Хардаліас, додавши, що очікував, що вогонь на північ від Афін буде локалізовано, якщо не станеться ніяких несподіваних подій протягом дня.

 

За словами Хардаліаса, понад 850 пожежників, 40 наземних груп, три літаки, шість вертольотів і 215 транспортних засобів працювали над гасінням вогню на північ від Афін, а грецькі сили підкріпили французькі, кіпрські та ізраїльські пожежники.

 

На Евії, звідки було евакуйовано 39 сіл, працювали шість літаків, чотири вертольоти, 475 пожежників і 35 наземних груп, у тому числі румунських і українських пожежників. За словами Хардаліаса, армія направила 84 спецпризначенці, а флот надав торпедний катер, два десантні катери і 15 невеликих човнів для надання допомоги в евакуації морем в разі потреби.

 

Греція звернулася за допомогою через систему екстреної підтримки Європейського Союзу. Пожежники і літаки були відправлені з Франції, України, Кіпру, Хорватії, Швеції, Ізраїлю, Румунії та Швейцарії. Єгипет заявив у суботу, що відправляє два вертольоти. Також 36 чеських пожежників з 15 автомобілями поїхали до Греції. Окрім того, грецька влада заявила, що Іспанія також відправляє літак.

 

У Греції останнім часом спостерігалася найтриваліша за 30 років спека, температура досягла 45 градусів за Цельсієм. У п'ятницю температура знизилася, але посилився вітер, що ще більше погіршило ситуацію.

 

Ситуація в Туреччині

 

Пожежі, охарактеризовані як найсильніші за останні десятиліття, за останні 10 днів також охопили ділянки південного узбережжя сусідньої Туреччини, у результаті чого загинули вісім осіб.

 

Високопоставлений турецький чиновник зі сфери лісового господарства, якого цитує Anadolu, сказав, що з 28 липня було взято під контроль 217 пожеж в більш ніж половині провінцій країни, але пожежники все ще працювали в суботу, щоб впоратися з шістьма пожежами в двох турецьких провінціях.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1939329-bibliyna-katastrofa-pozhezhi-prodovzhuyut-viruvati-v-lisakh-gretsiyi-tisyachi-lyudey-evakuyovano

 

Переглядів: 254 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024