Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 10 » У Львові відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка» (ВІДЕО)
20:31
У Львові відкрили перший в Україні продовольчий банк «Тарілка» (ВІДЕО)

 

 

 

 

9 серпня на вул. Кульпарківській, 158 запрацював перший у Львові та Україні продовольчий

банк «Тарілка», де люди, які цього потребують, можуть безоплатно отримати продукти.

 

 

 

 

 

 



«Коли зародилась ця ідея, ми не просто пішли назустріч – ми віддали все це приміщення. Тому що це на часі, це потрібно. Ви вмієте залучати класних людей та мотивувати їх, тому до проєкту долучились і «Пласт», і самі гості, які приходять, долучаються до роботи. Фактично, це є локація, де об’єднуються дуже багато людей: і ті, хто мають проблеми, небагаті люди, і багаті люди, власники компаній та мереж. Дуже круто – поєднати людей, які в житті, напевно, не мали б шансу зустрітись. «Тарілка» їх всіх об’єднала. Проєкт «Тарілка» цікавий тим, що це ідея та реалізація людей з громади. Для нас ця соціальна складова дуже важлива, тому що десятки і сотні людей, які мають труднощі та, можливо, не мають грошей, щоб купити їжу, можуть прийти сюди та безоплатно її отримати, а ті, хто мають, можуть прийти і долучитись та допомогти. Приклад цього проєкту мають брати інші міста», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

 

 

 

 

 



Мета проєкту – повноцінне функціонування першого продовольчого банку їжі в Україні «Тарілка», що збиратиме у магазинах та кафе продукти, термін придатності яких завершується, таким чином зменшивши рівень органічних відходів та забезпечивши щоденне харчування для малозабезпечених верств населення.

 

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні історична подія для нашої команди. Ми майже 2 роки йшли до того, аби відкрити двері приміщення нашого продовольчого банку. Сьогодні у нашому місті починає функціонувати унікальний проєкт, який дуже органічно поєднує як екологічну, так і соціальну складову. Це є перший продовольчий банк в Україні. До цього часу у нашій країні таким ніхто не займався. Сьогодні ж наша команда твердо заявляє про те, що такий інститут як продовольчий банк можливий та реальний», - розповів Іван Павліш, керівник ГО «Тарілка».

 

 

 

 

 

 

У ГО «Тарілка» зазначають, що сучасному світі 1/3 всіх продуктів викидається на смітник. Україна – серед лідерів у Європі за кількістю сміттєзвалищ, які наполовину складаються з органічних продуктів. За підрахунками, українці щороку викидають приблизно 7 тонн придатних до споживання продуктів вартістю понад 5,5 мільярдів гривень.

«Один проєкт не вирішить цю ситуацію, але він точно гарний крок на вирішенні до цієї ситуації», - акцентував Ростислав Косюра, ідеолог проєкту.

 

 

 

 

 

 

Правила роботи продовольчого банку:

  1. Реєстрація. Для отримання продуктового набору необхідно обов'язково та завчасно пройти реєстрацію за номером телефону: +380 67 00 64 720. Для реєстрації потрібен паспорт, посвідчення пільгової категорії населення та номер телефону, за яким волонтери будуть з Вами контактувати. Отримати продуктовий набір можна буде у визначений день та час, про який волонтер повідомить завчасно по телефону. 
  2. Продуктовий набір. Після реєстрації відвідувач може отримати стільки продуктів, скільки поміщається у спеціальну торбинку «Тарілки». Продуктовий набір формує волонтер безпосередньо у банку. Відвідувач отримує набір із тих продуктів, які надійдуть цього дня.
  3. Культура візиту до «Тарілки». Відвідувачів просять дотримуватись живої черги і поваги один до одного та волонтерів «Тарілки». Вхід у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння заборонено. Заборонено відвідування продовольчого банку без захисної маски. На вході у приміщення необхідно пройти безконтактне вимірювання температури, а також помити та продезінфікувати руки. Після цього відвідувач має показати волонтеру посвідчення пільгової категорії населення.

 

 

Фото – Романа Балука/ЛМР

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/287231-u-lvovi-vidkryly-pershyi-prodovolchyi-bank-tarilka

 

 

 

Переглядів: 348 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024