Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 13 » На Полтавщині триває ІІІ Міжнародна літня школа з першої допомоги ТЧХУ (ВІДЕО)
19:31
На Полтавщині триває ІІІ Міжнародна літня школа з першої допомоги ТЧХУ (ВІДЕО)

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ШЕСТИ ЛОКАЦІЯХ

 

 

 

 

 

 

Впродовж тижня – з 9 по 15 серпня – вперше  у Полтавській області

 реалізується проєкт “Міжнародна літня школа з першої допомоги”.

 

 

 

 

 

 

 

У рамках заходу на Полтавщині тренери Товариства Червоного Хреста сьогодні провели навчання для 110 людей. Акцент робили на серцево-легеневій реанімації. Показували, як допомогти дитині, якщо вона чим-небудь подавилася.

 

 

 

 

 

 

Наразі всі тренери, які беруть участь у літній школі, працюють в Полтавській області на шести локаціях.

 

 

 

 

 

 

Зокрема, три з них – у Полтаві: в Полтавській облдержадміністрації навчаються представники структурних підрозділів, в ТРЦ “Київ” – журналісти та в Полтавському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю – реабілітологи. Ще три локації працює в громадах Полтавщини: Нові Санжари (с. Соколова балка), Диканська сільська рада та село Рунівщина. Тут навчають представників різних професій, яких делегували громади.

 

 

 

 

 

 

 

“Полтава виборола честь проводити в себе таке навчання. До нас приїхали люди з інших країн. Перша допомога, яку проводить Червоний Хрест і Червоний Півмісяць, – це великий напрямок роботи міжнародного руху. Він реалізується за єдиними міжнародними стандартами навчання населення першій медичній допомозі. Ці стандарти постійно вдосконалюються. Тому відбувається також і обмін досвідом”, – розповіла голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та інструктор з навчання населення навичкам першої допомоги Ірина Плюсніна.

 

 

 

 

 

 

 

У Міжнародній літній школі з першої допомоги беруть участь представники Грузії, Вірменії, Азербайджану, Таджикистану, Киргистану, Узбекистану, Казахстану. Також – представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Червоний Хрест має міжнародну сертифікацію для навчання першій допомозі. Тобто – це ті заходи, які навчають пересічного громадянина, який не має фахової освіти та спеціалізованих засобів, надати допомогу постраждалому негайно. Серцево-легенева реанімація – це одна з найбільших та пріоритетних тем нашої програми навчання. Ми маємо три сертифіковані програми в Україні: 6, 12 та 48 годин. Сьогодні по всіх локаціях проводимо одноденний шестигодинний тренінг. В усі програми входять базові теми: як відновити життєдіяльність людини; зберегти дихання та роботу серця; зупинити кровотечу; як допомогти людині, якщо вона без свідомості, але ще дихає; як не наражатися на небезпеку, коли ти надаєш допомогу; що робити при травмах, ранах, опіках та як надавати допомогу людині, якщо в неї, наприклад, інсульт, судоми, запаморочення, отруєння”, – розповіла Надія Ямненко, керівник Департаменту першої допомоги Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

Всі учасники тренінгу отримають сертифікат з першої допомоги від Товариства Червоного Хреста України. Дійсний він буде протягом трьох років.

 

 

 

 

 

 

Фото – з сайту np.pl.ua

За джерелом:

https://np.pl.ua/2021/08/na-poltavshchyni-vpershe-v-ukraini-vidbuvaietsia-mizhnarodna-litnia-shkola-pershoi-dopomohy/

 

 

Переглядів: 322 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024