Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 15 » В аеропорту «Житомир» пройшов Міжнародний фестиваль KOROLEV AVIA FEST за участі Червоного Хреста
21:04
В аеропорту «Житомир» пройшов Міжнародний фестиваль KOROLEV AVIA FEST за участі Червоного Хреста

 

АВІАШОУ  У  ЖИТОМИРІ

 

 

 

 

 

 

 

Два дні, з 14 до 15 серпня, в аеропорту «Житомир» за активної участі

Червоного Хреста вирував Міжнародний фестиваль KOROLEV AVIA FEST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Авіашоу, виставка легкої авіації, показові виступи чемпіонів України та світу, майстер-класи та ігри для дітей, фудкорти та концертна програма – у Житомирі проходить Міжнародний космічний фестиваль імені Сергія Павловича Корольова «KOROLEV AVIA FEST».

 

 

 

 

 

 

Доки тривали приготування до відкриття авіашоу, волонтери ЗШР Житомирської ОО ТЧХУ , розбивши намет, вирішили сфотографуватися на його фоні.

 

 

 

 

 

До урочистого відкриття фестивалю 14 серпня долучився голова обласної ради Володимир Федоренко, голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та власник клубу «Авіатик» Леонід Крігер.

 

 

 

 

 

 

«Житомирщина – космічний регіон України. А ім’я Сергія Павловича Корольова, який народився тут, у Житомирі, назавжди пов’язане з нашою областю. Саме  завдяки нашому видатному земляку став можливим перший політ людини у космос. Саме у Житомирі функціонує єдиний в Україні Національний музей космонавтики, експонати якого дійсно були у відкритому космосі. Саме на Житомирщині створено інноваційно-космічний кластер «Полісся» і впроваджується у життя ряд важливих та цікавих проєктів. Попереду багато роботи: реконструкція та розширення музею, запуск аеропорту імені Корольова, цікаві міжнародні проєкти. Це те, від чого напряму залежить туристична привабливість регіону. Повноцінний запуск аеропорту дасть наступний потужний поштовх. Туризм - гарна реклама для інвесторів та наш надійний шлях до розвитку економіки. Переконаний, що завдяки повній консолідації думок та рішень, всі амбітні плани перетворяться на величні здобутки нашої області!», - сказав Володимир Федоренко.

 

 

 

 

 

 

На захід також завітали голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, начальник Житомирського військового інституту, генерал-майор Олександр Левченко, депутати обласної ради Ірина Дячук, Людмила Кицак, Петро Рудь, Костянтин Черпицький та інші поважні гості.

 

 

 

 

 

 

Житомирщина відкрила повітряний простір для пілотів малої авіації із 6 країн світу, які подарували гостям свята справжнє авіашоу. Також видовищний проліт здійснили військові льотчики Житомирщини.

 

 

 

 

 

 

А на першому поверсі будівлі аеропорту працювала виставка рідкісних музейних експонатів Національного музею космонавтики, безпілотників Житомирського військового інституту та напрацювань Поліського національного університету. Хедлайнер першого дня фестивалю – українська співачка NK (Настя Каменських).

 

 

 

 

 

 

 

15 серпня програма була не менш насичена: розіграш автомобіля Тесла, виставка електромобілів та шоу трекового електрокара, парад байкерів, драгрейсинг, показові виступи кінологів, DJ-set та виступ Jerry Heil.

 

 

 

 

 

 

 

Серед організаторів та учасників заходу була і  Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Було встановлено намет Червоного Хреста, де силами волонтерів та членами Загону швидкого реагування обласної організації Червоного Хреста, надавалася перша допомога гостям та учасникам заходу.

 

 

 

 

 

За першою допомогою, переважно, зверталися діти і люди поважного віку. Приходили й авіатори, яким не поталанило справитися із зайвим хвилюванням й артеріальний тиск  вийшов з-під контролю.

 

 

 

 

 

 

У заході взяв особисту участь Олександр Богдан, голова Житомирської обласної організації ТЧХУ.

 

 

Фото – із сайтів Житомирської облради та Червоного Хреста Житомирщини

За джерелами:

https://zt.gov.ua/index.php/news/17673?fbclid=IwAR36rpvDWod-9AZzA6CPoeX_bIDDnRoRNjM8D7pRtCs3yptG2ueZTQwHIwU

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4318816188198238&set=pcb.4318824618197395

 

Переглядів: 352 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 07:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024