Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 19 » Всесвітній день гуманітарної допомоги
19:02
Всесвітній день гуманітарної допомоги

 

ДОБРОТВОРЦІ ВІДЗНАЧАЮТЬ СВОЄ СВЯТО

 

 

 

 

 

 

Щороку 19 серпня різні країни святкують Всесвітній день гуманітарної допомоги.

 

 

 

Головна мета пам’ятного дня – підкреслити необхідність співпраці держав під час збройних конфліктів, природних катаклізмів, глобальних катастроф.

 

Пам’ятний день був засноване за ініціативою Організації Об’єднаних Націй за участі Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших міжнародних організацій. Офіційно відзначення Дня гуманітарної допомоги закріплене в рішенні Генеральної Асамблеї ООН A/RES /63/139. 

 

Почалася історія цього дня після того, як в Іраку загинув Спеціальний посланець Генсека ООН Сержіу Вієйра ді Меллу разом зі своїми колегами під час бомбардування штаб-квартири організації. Вибух у Багдаді пролунав у 2003 році. Щоб ушанувати пам’ять загиблих, кожного року 19 серпня відзначають цей день, починаючи з 2009 року.

 

Як відзначають самі члени гуманітарних організацій, цей день значиться в календарі не тільки на пам’ять загиблих представників ООН. Мета впровадження цієї дати – привернути увагу суспільства до конфліктів та різноманітних криз, що досі тривають в різних країнах світу. Сьогодні гуманітарної допомоги потребують понад 170 мільйонів людей. Наразі ООН та партнерами організації заплановано допомогти 109 мільйонам найбільш вразливих категорій населення планети. 

 

Відзначати цю подію – можливість поширити серед людства інформацію про важливість гуманітарної діяльності. Це один із засобів залучити фінансові активи на надання гуманітарної допомоги. А ще в такий день світове суспільство вшановує тих працівників, що загинули під час проведення гуманітарних операцій.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/vsesvitniy-den-humanitarnoi-dopomohy/

 

Переглядів: 270 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024