Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 19 » День поштової марки (День філателії)
21:27
День поштової марки (День філателії)

 

СВЯТО, ЯКЕ ВІДХОДИТЬ

 

 

 

 

 

 

19 серпня відзначається День поштової марки, який ще називають Днем філателії.

Конкурентом пошти став Інтернет, тож інтерес до марок почав знижуватися.

 

 

Захоплення колекціонуванням марок у XX столітті охопило людей з різних країн. За рідкісний екземпляр і зараз завзяті філателісти готові платити солідні гроші.

 

Уперше святкування Дня філателії відбулося у СРСР 19 серпня 1922 року. Подію відзначили випуском серії поштово-благодійних марок, які знаходилися в продажу лише один день, після чого екземпляр гасили спеціальним поштовим штемпелем.

 

У 1936 році Міжнародна філателістична федерація запропонувала відзначати День поштової марки – особливу подію, що покликана популяризувати поштовий зв’язок, поширити поштове листування та заохотити людей до колекціонування марок. Треба зазначити, що в різних країнах дати свят не співпадають.

 

ЦІКАВІ ВІДОМОСТІ

 

•        Перша в історії філателії виставка була організована у 1888 році в Антверпені у Бельгії, а перша зустріч філателістів Німеччини в Майнці відбулася 18 серпня 1889 року під назвою «Німецький філателістичний день». Світова громадськість почала захоплюватися колекціонуванням поштових марок, у зв’язку з чим виникли різні поштові заходи, емісії марок в обмеженій кількості, випуск екземплярів з метою пропаганди, соціальної допомоги або благодійності.

•        Термін «філателія» виник не одразу. З французької мови слово timbre перекладається як поштова марка. Тому захоплення збиранням марок спочатку назвали темброфілією, потім – маркоманією, бо більшість ентузіастів збирали екземпляри не заради вивчення, а для накопичення. У 1864 році французький колекціонер Жорж Ерпен запропонував термін «філателія», який відображає любов до збирання та вивчення усіх засобів поштової плати – конвертів, марок, документів, штемпелів тощо.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/den-poshtovoi-marky-den-filatelii/

 

Переглядів: 240 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 13:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024