Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 22 » Микола Поліщук, президент ТЧХУ, – учасник ІV Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму
15:43
Микола Поліщук, президент ТЧХУ, – учасник ІV Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму

 

ТЧХУ – ЗАЙМАЄТЬСЯ ТАКОЖ  Й  АДВОКАЦІЄЮ МГП

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні в рамках Всеукраїнський Форум Україна 30 «ЗАХИСНИКИ. ТАМ ДЕ МИ – ТАМ УКРАЇНА!»

відбувся IV Міжнародний волонтерський та ветеранський форум, в якому взяв участь

президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук (на знімку).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На форумі обговорювалися різні гуманітарні питання, в тому числі і про волонтерську діяльність, міжнародне гуманітарне право тощо.

 

Червоний Хрест України активно проводить волонтерську діяльність, а також разом з державними та міжнародними партнерами займається адвокацієй Міжнародного гуманітарного права (МГП).

 

Варто зазначити, що 22 серпня 1864 року Федеральною радою Швейцарії на пропозицію Женевського (тепер Міжнародного) Комітету Червоного Хреста було ухвалено міжнародно - правовий документ першу Женевську конвенцію про поліпшення долі поранених на полі бою.

 

Згідно документу, лікарі та медсестри не повинні вважатися учасниками бойових дій і не підлягають захопленню у полон; пораненим і хворим надавався гарантований догляд, незалежно від того, на чиєму боці вони воювали, а знак червоного хреста на білому полі повинен був означати, що там, де його встановлено, розташовані госпіталі та медперсонал, яким має бути забезпечений захист і піклування.

 

 

 

 

 

 

Основне призначення Женевських конвенцій – захист осіб, які не беруть участі у збройному конфлікті, тобто цивільного населення, хворих і поранених осіб, які зазнали корабельної аварії, та військовополонених.

 

Чотири Женевські конвенції 1949 року і Три Додаткових протоколи до них 1977 року і 2005 року є основними документами Міжнародного гуманітарного права, які намагаються втілити основний принцип – війна повинна відбуватися за певними правилами, які необхідно дотримуватися всім сторонам збройного конфлікту, щоб зберегти життя людей і забезпечити повагу до їх гідності.

 

Положення Женевських конвенції застосовуються в умовах збройного конфлікту з метою гуманного поводження з цивільним населенням, особами, які перестали брати активну участь у військових діях (військовополонені, поранені, полонені). У Конвенціях визначається роль Міжнародного Комітету Червоного Хреста, частини Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, у забезпечені захисту жертв війни та полегшенні їх страждань.

 

Додаткові протоколи до Женевських конвенцій забороняють невибіркові напади і захищають цивільне населення, цивільні об’єкти шляхом закріплення норм, які регулюють способи та методи ведення воєнних дій.

 

Порушення і недотримання положень Женевських конвенцій є воєнним злочином.

 

 

Фото – Укрінформ 

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/a.539438762759270/3528062890563494/

 

Переглядів: 255 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024