Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 26 » 26 серпня святкують Всесвітній день собак
21:32
26 серпня святкують Всесвітній день собак

 

СОБАКИ –ДРУЗІ І ЗАХИСНИКИ ЛЮДИНИ

 

 

 

 

 

 

 

Це свято не є офіційним, однак власники цих чотирилапих тварин залюбки підтримують його святкування,

балуючи своїх улюбленців подарунками. Ці серпневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

 

Свято відзначається за підтримки Міжнародного фонду захисту тварин. Життя людей тісно пов’язане з домашніми тваринами, і чи не найміцніший зв’язок ми маємо з собаками.  Ці дивовижні створіння справді вирізняються серед усіх інших надзвичайним розумом, чутливістю та відвагою. Вони досконало виконують функції особистих захисників, поводирів для людей з особливими потребами, допомагають правоохоронцям, рятувальникам, медикам, при цьому залишаються вірними й безкорисливими. Не дивно, що на честь собак люди заснували кілька святкових днів і один з них — Всесвітній день собаки, який відзначається 26 серпня.

 

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОБАКИ?

 

Ідея Всесвітнього дня собаки належить американці Коллін Пейдж. Ця жінка є одним з провідних американських спеціалістів з поведінки тварин, автором книг, експертом сайту DogTime.com та журналу «OK!». До речі, вона заснувала не тільки День собаки, але й День кішки, День цуценят, День домашніх тварин, День пляжу  та інші свята, пов’язані з природою та живими істотами.

 

День собаки Коллін Пейдж заснувала в 2004 році. Дата свята — 26 серпня — це пам’ятний для жінки день, коли в її родині з’явилася собака Шелті, взята з притулку. Тоді Коллін було всього 10 років, але саме завдяки Шелті вона знайшла своє покликання — вивчати характер і поведінку тварин та захищати їх від байдужості й жорстокості. 

 

 

 

 

Коллін Пейдж закликає поважати й любити усіх собак, незалежно  від того, чистопородні вони чи звичайні дворові. При цьому жінка виступає проти купівлі цуценят у заводчиків, бо вважає, що вони експлуатують тварин задля прибутку. Тому Пейдж всім рекомендує брати цуценят та собак з притулків, і це цілком можливо навіть для тих, хто шукає собі компаньйона певної породи, адже серед безпритульних тварин зустрічається чимало породистих.

 

Попри те, що День собаки починався як національне свято у США, він швидко набув статусу всесвітнього і відзначається в більшості країн. До популяризації Всесвітнього дня собаки із задоволенням долучаються відомі персони — Тейлор Свіфт, Мерайя Кері, Шерон Осборн та інші, а також благодійні й громадські організації та агенції новин.  

 

Довідково:

 

Проте не тільки сьогодні можна віддавати шану й любов собакам , крім цього свята в світі існує ще й Міжнародний день собаки

У статті про цю подію можна знайти більше детальної інформації та цікавих фактів про собак.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/vsesvitniy-den-sobaky/

 

 

 

Переглядів: 238 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024