Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 30 » Сьогодні - Міжнародний день жертв насильницьких зникнень (ВІДЕО)
11:29
Сьогодні - Міжнародний день жертв насильницьких зникнень (ВІДЕО)

 

...ВОНИ НЕ ПОВИННІ БУТИ ЗАБУТИМИ

 

 

 

 

 

 

30 серпня у світі відзначають Міжнародний день жертв насильницького зникнення.

Викрадення осіб та залякування їх близьких та рідних вважається стратегією терору.

 

 

Згідно даних міжнародних правозахисний організацій, показник зникнень людей, які стали жертвами і пропали з нез’ясованих обставин, у період з 1980-го до 2011-го рік, залишався стабільно високим. Понад 53-х тис. людей щорічно, і ця проблема стосується не тільки країн так званого «третього» світу, але і досить успішних, розвинених і демократичних держав, не обмежуючись конкретними регіонами світу.

 

У новому тисячолітті насильницькі зникнення стали часто використовувати в якості агресивної стратегії спрямованої на поширення терору і почуття незахищеності в суспільстві. Протидіючи цим негативним тенденціям міжнародне співтовариство, за активної підтримки Організації Об’єднаних націй, вживає низку заходів, які знаходять своє відображення як у чисто практичній площині, так і на міжнародному законодавчому рівні.

 

У резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 65/ 209 від 21-го грудня 2010-го року висловлюється глибока стурбованість, зокрема, пов’язана і з збільшенням числа недобровільних або насильницьких зникнень в різних регіонах світу, пов’язаних із затриманнями, арештами або викраданнями, зростаючим числом повідомлень про переслідування, жорстоке поводження і залякуванні родичів зниклих осіб або свідків подібних злочинів.

 

 

 

 

 

 

Разом з тим, за даними проекту DilovaMova.com, в резолюції вітається прийняття Міжнародної конвенції 2006-го року щодо захисту осіб від насильницьких зникнень. На підтримку заходів, спрямованих на викорінення подібних явищ Генеральна Асамблея ООН оголосила 30-е серпня щорічною акцією «Міжнародним днем жертв насильницьких зникнень».

 

Ця глобальна проблема виникла не сьогодні, але сьогодні вже можна і потрібно її вирішувати. Цивілізований світ і подібні злочини - не мають нічого спільного. Нагадаємо, що особлива увага повинна приділятися конкретним групам людей, які найбільш уразливі що до актів насильницьких зникнень - це діти та люди з обмеженими можливостями. Практика показує , що багато проблем цілком успішно можна вирішувати об’єднуючи зусилля в одному напрямку. Будемо сподіватися, що подолання цієї проблеми і ця боротьба стане успішною.

 

За даними МКЧХ, долі понад 800 людей, що зникли безвісти в результаті збройного конфлікту на #Донбас, досі не з’ясовані. Їхні сім’ї продовжують жити у невизначеності та стражданнях.

У Міжнародний день зниклих безвісти МКЧХ вкотре нагадує, що вони не повинні бути забутими.

 

 

 

 

 

 

Фото – Делегація МКЧХ в Україні та з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.facebook.com/ICRCUA/videos/3827733333995272/

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=492

 

 

Переглядів: 281 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024