Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Серпень » 30 » Міжнародний день зниклих безвісти - у Львові
19:26
Міжнародний день зниклих безвісти - у Львові

ІНФОРМАЦІЙНА АКЦІЯ

 

 

 

 

 

 Сьогодні, 30 серпня, волонтери і працівники Львівської обласної організації ТЧХУ

провели інформаційну акцію до Міжнародного дня зниклих безвісти біля Ратуші міста.

 

 

 

 

 

 

 

З мегафоном випало нині працювати Анні Качмарик, координаторці програми Червоного Хреста з психосоціальної підтримки у Львівській області. Вона повідомляла присутнім на пл. Ринок про мету нинішньої інформаційної акції, запрошувала підходити до столика, брати буклети і плакати, а також отримувати консультації з питань, що стосуються Служби розшуку Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Охороняти банери від випадковостей було доручено новачкам акції, двом волонтерам, - Анастасії Пригоді, студентці 1-го курсу Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського, та Роману Снєді, студенту Університету імМарії Кюрі - Склодовської в Любліні - (UMCS) Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie.

 

 

 

 

 

 

Голова Львівської ОО ТЧХУ Уляна Стельмах також брала безпосередню участь в проведенні цієї акції, якою зацікавився відомий блогер у Львові, голова виконкому ГО «Варта-1», депутат Львівської міської ради 8-го скликання Ігор Зінкевич. Тож Уляна Михайлівна розповіла Ігорю Володимировичу про роботу Служби розшуку ТЧХУ, зокрема, про її особливості на Львівщині.

 

 

 

 

 

 

Бачачи таку відкритість і доступність, до Уляни Михайлівни підходили за консультаціями й інші львів'яни і гості міста. Ось один з них, п. Стефан. Він попросив у неї буклет, щоб показати його знайомим, котрі при допомозі служби розшуку, можливо, зможуть встановити контакти з родичами, які вже давно не дають про себе знати, виїхавши за кордон на заробітки.

 

 

 

 

 

 

 

Пані Галина, мешканка Львова, поцікавилася, чи може Червоний Хрест допомогти розшукати свідоцтво про народження її мами Стефанії-Ядвіги, яке пропало під час депортації українців з Надсяння у 50-х роках минулого століття.

 

 

 

 

 

 

 

Взяв додому буклет Служби розшуку для детального ознайомлення з ним на дозвіллі Сергій Васильович Мащенко. Має дві освіти - юриста та історика. Обіцяв скеровувати у ЛОО ТЧХУ тих своїх клієнтів, яким Червоний Хрест може стати в нагоді у відновленні родинних зв'язків.

 

 

 

 

 

 

Волонтерка Анастасія Пригода, доручила Романові охороняти банер, а сама пішла роздавати на площі Ринок всім охочим буклети Служби розшуку ТЧХУ. Тут вона познайомилася випадково з приватним підприємцем Василем Івановичем Головачем, котрий не тільки подякував за такий несподіваний сувенір, але і запропонував службі розшуку ЛОО ТЧХУ свою підтримку. «Про таку послугу, яку безкоштовно надає  Червоний Хрест, повинно знати якомога більше людей. - сказав Василь Іванович, - І я буду про вас розповідати своїм знайомим, щоб вони навідались на зазначену тут адресу і відновили свої втрачені родинні зв'язки».

 

 

 

 

 

 

Таку думку висловило у цей день багато людей, з якими проводила співбесіди Ірина Валько, співорганізатор інформаційної акції, багаторічний тренер з першої допомоги у ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Завітали до червонохрестівців у свій вільний час й екскурсоводи, що знайомлять гостей міста з маршрутами середньовічного Львова. Вони дали дуже позитивну оцінку роботі служби розшуку ТЧХУ і взяли з собою з  десяток буклетів, щоб при потребі, роздавати туристам.

 

 

 

 

 

 

До акції були залучені голови Шевченківської, Личаківської, Сихівської, Франківської РО ТЧХУ м. Львова, - Наталія Семочко, Ірина Апостолюк, Галина Олег, Марія Бугрим, а також волонтери з патронажної служби МСЦ ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Прочитавши на сайті прес-анонс про інформаційну акцію, до колег прийшла також Ірина Байдала, котра успішно працювала головою Яворівської РО ТЧХУ в 2000 - 2015 рр.

 

 

 

 

 

 

З огляду на збройний конфлікт на сході України, Міжнародний день зниклих безвісти набув великої актуальності й для нашої держави. Тож інформаційна акція ЛОО ТЧХУ на площі Ринок перед будівлею Ратуші пройшла успішно, і треба сподіватися, що вона отримає відповідний резонанс у суспільстві.

 

 

Фото – Анни Качмарик та Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 367 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024