Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 4 » У військовому госпіталі у Києві відбувся концерт-подяка лікарям
02:57
У військовому госпіталі у Києві відбувся концерт-подяка лікарям

 

КОНЦЕРТ ДЛЯ МЕДИКІВ

 

 

 

 

 

 

 

У столиці в Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь" відбувся концерт у рамках міжнародного проєкту "Музична подяка лікарям за підтримки ВООЗ та ЮНЕСКО".

 

 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Це великий міжнародний проєкт за підтримки ВООЗ, ЮНЕСКО. Ковід, на жаль, зачепив весь світ, боротьбу з ним ведуть наші лікарі. Тому таким заходом ми віддячуємо цим героїчним людям. Саме так народився цей проєкт "Музична подяка лікарям", який підтримали ВООЗ, ЮНЕСКО і Український культурний фонд", - розповів журналістам керівник оркестру «Київ-Класик», народний артист України, артист ЮНЕСКО в ім’я миру Герман Макаренко.

 

Він додав, що 16 вересня в Національній опері України відбудеться міжнародний гала-концерт в рамках цього проєкту.

 

"Цим проєктом ми хотіли висловити свою підтримку лікарям, свою солідарність з лікарями України і всього світу. Ми пишаємося тим, що розпочали цей проєкт саме концертом для військових лікарів, тому що вони постійно на передовій і протистоять викликам сучасності", - сказав Макаренко.

 

 

 

 

 

 

Артист повідомив, що гала-концерт складатиметься з кількох блоків: південноамериканська музика, північноамериканська музика, австралійська, європейська та азійська. Окремим блоком буде українська музика.

 

Також, за його словами, плануються три прем'єри: гімн "Шлях надії" французького композитора Пьєра Сідо, твір "Вдячність" Катерини Вовчук, твір українського композитора Артема Рощенко "Серце Африки", який відтворює музику африканських народностей банту та пігмеїв.

 

За словами Макаренка, запис концерту буде розміщено у вільному доступі на онлайн-платформах, щоб лікарі з будь-якої країни у будь-який час могли послухати.

 

3 вересня перед лікарями та пацієнтами київського госпіталю виступив симфонічний оркестр «Київ-Класик» під керівництвом Германа Макаренка. Також свої вокальні номери у супроводі оркестру представили співробітниці Головного військового клінічного госпіталю - підполковник медичної служби Оксана Белозьорова, медична сестра Алла Павлюкова, радниця начальника центру з гендерних питань Ольга Добровольська.

 

"Наші пацієнти і наші співробітники мають достатньо уваги відомих артистів, але кожен виступ у нашому центрі запам'ятовується особливо. Ми почули сьогодні відомі класичні мелодії, якими заслуховуються у всьому світі. Тому нашим колегам, нашим працівникам приємно, що в короткі хвилини між працею вони можуть бути дотичні до прекрасної музики", - сказав журналістам начальник НВМКЦ «Головний військовий клінічний госпіталь» генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

 

Фото – Наталії Молчанової/Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3309743-u-kiivskomu-vijskovomu-gospitali-vidbuvsa-koncertpodaka-likaram.html#

 

 

Переглядів: 383 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024