Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 11 » До Всесвітнього дня першої допомоги Львівська ОО ТЧХУ провела благодійну акцію
20:22
До Всесвітнього дня першої допомоги Львівська ОО ТЧХУ провела благодійну акцію

 

ФЛЕШМОБ БІЛЯ РАТУШІ

 

 

 

 

 

 

 

10 вересня, у Львові відбувся флешмоб до Всесвітнього дня першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди цього Дня традиційно проводяться у світі тренінги або майстер-класи з першої допомоги для всіх охочих.

 

 

 

 

 

 

 

На флешмобі Червоного Хреста, який відбувся сьогодні на площі Ринок перед старовинною будівлею міської Ратуші, роль глашатая з мегафоном в руках успішно виконала четвертокурсниця Львівського медичного фахового коледжу ЛНМУ ім. Данила Галицького Наталія Медвідь. На її запрошення відгукнулися не лише дорослі, але і діти, у котрих якраз закінчилися заняття у школі.

 

 

 

 

 

 

З Наталею прийшли на благодійний захід Червоного Хреста також її однокурсники, разом з викладачем коледжу Оленою Володимирівною Орел (На знімку: О.В.Орел -справа, У.М.Стельмах, голова Львівської ОО ТЧХУ – зліва).

 

 

 

 

 

 

У цей день Ірина Валько, тренер з першої допомоги ЛОО ТЧХУ, грала безперечно «першу скрипку».

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Миколаївна – професіонал високого класу, володіє прекрасними педагогічними здібностями, які не один раз мали нагоду оцінити слухачі курсів з цього профілю знань, отримуючи з її рук сертифікати Червоного Хреста міжнародного зразка на право надавати першу допомогу постраждалим в екстрених ситуаціях. «Перша допомога, – пояснювала Ірина Миколаївна учасникам благодійної акції, – це комплекс негайних заходів, які проводяться людині, що раптово захворіла або постраждала внаслідок нещасного випадку, на місці пригоди та під час її доставки у медичний заклад».

 

 

 

 

 

 

 

 

Люди йшли і йшли до столика Львівської ОО ТЧХУ послухати навчання червонохрестівців. Багато з них виявили бажання взяти участь в імпровізованих демонстраціях уражень, які на очах присутніх приводили у норму інструктори ТЧХУ з першої допомоги. Слухачі задавали безліч запитань: хто з царини дитячого травматизму, хто цікавився правилами догляду за людьми похилого віку, а хто просто скаржився на погане самопочуття від потужних магнітних бур на сонці і просив поради, як вберегтися у такі несприятливі для метеозалежних людей дні.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Перша допомога, – розповідала школярам інструктор Червоного Хреста з першої допомоги Надія Масюк, – передбачає швидке звільнення потерпілого від впливу факторів, що завдали йому травму, а також надання першої допомоги самостійно. Після цього, зважаючи на тяжкість тілесних ушкоджень, потрібно викликати бригаду медиків, щоб доставили постраждалого у лікарню».

 

 

 

 

 

 

 

Організувала цьогорічний флешмоб Львівська ОО ТЧХУ, яку очолює нині Уляна Михайлівна Стельмах.

 

 

 

 

 

 

 

 

Великий обсяг роботи взяли на себе інструктори ЛОО ТЧХУ. Вони демонстрували присутнім, як перев'язувати рани, щоб зупинити кровотечу. «Терміновість заходів з першої допомоги пояснюється тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини при виникненні раптових і серйозних ушкоджень можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години», – констатувала інструктор Червоного Хреста Львівської обласної організації Любов Папроцька (На знімку - крайня зліва).

 

 

 

 

 

 

 

 

Справді, вже давно відомо про існування так званої «золотої години» - того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Про це знають як інструктори Червоного Хреста, так і слухачі курсів з першої допомоги, котрі пройшли кількагодинне навчання у ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

Викладач фізичної культури із ЗСШ – 62 Юрій Панчишин, наприклад, поцікавився в Уляни Михайлівни, коли Червоний Хрест зможе провести у їхній школі майстер-клас з першої допомоги, на що отримав вичерпну відповідь.

 

 

 

 

 

 

 

З таким же запитанням звернулася до керівництва ЛОО ТЧХУ заступник директора Львівського ліцею «Просвіта» Світлана Клюс. На флешмоб вона привела учнів аж з двох класів, - 7 «б» та 8 «а», - заздалегідь дізнавшись про нинішню заплановану акцію біля Ратуші. «Всі прекрасно розуміють, а особливо у нашому ліцеї, що засвоєння методики типових прийомів надання першої допомоги хворим та постраждалим у надзвичайних ситуаціях, є одним з найважливіших обов’язків кожної людини», - сказала Світлана Клюс.

 

 

 

 

 

 

 

 

Кожен з учасників та волонтерів мав можливість сфотографуватися з казковими персонажами, які, зазвичай, забавляють туристів у центрі Львова. Цією нагодою і скористалася волонтерка ЛОО ТЧХУ Анастасія Пригода, студентка 1-го курсу Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського, зацікавивши одного з цих персонажів буклетом Товариства Червоного Хреста України про профілактику ВІЛ/СНІДу, який до цих пір збирає серед нас своє страхітливе "жниво".

 

 

 

 

 

 

 

 

Завершився флешмоб традиційним розповсюдженням буклетів і листівок Червоного Хреста про правила і прийоми надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Флешмоб пройшов успішно при гарній погоді і великій активності мешканців міста і його гостей, що не може не радувати його організаторів і кожного учасника цієї благодійної акції. Завтра пройдуть відповідні акції під егідою Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця по всьому світу і це обнадіює, що знання з типових правил першої допомоги надійно укоріняться у свідомість наших сучасників, значно поменшає тих, хто не знає як собі та іншим зарадити при нещасних випадках на життєвих дорогах людської долі.



Фото – автора
Ірина Апостолюк,
голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,
членкиня Львівської обласної організації Національної Спілки Журналістів України

Переглядів: 300 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024