Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 12 » Маленькі львів'яни, учасники Міста професій, - гості Червоного Хреста (ВІДЕО)
19:02
Маленькі львів'яни, учасники Міста професій, - гості Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

СТО ДОРІГ ПЕРЕД ТОБОЮ…

 

 

 

 

 

 

 

У Місті професій кожна дитина мала можливість спробувати себе у різних

професіях, а також ближче познайомитись з діяльністю Львівської ОО  ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 11 вересня, у Львові в парку імені Івана Франка відбувся профорієнтаційний фестиваль «Місто професій», де діти пробували себе у різних професіях.

 

 

 

 

 

 

Місто професій діяло у парку імені Івана Франка з 12:00 до 16 год. Тут облаштували низку локацій, на яких діти знайомилися з різними професіями: кухаря, лікаря, будівельника, інженера, пожежника, архітектора, бізнесмена, банкіра, балерини, діяльністю волонтерів – червонохрестівців та ін.

 

 

 

 

 

 

Завдяки інвентарю та вигадливим атракціонам, дітвора випробувала на собі цікаві для неї професії і «влаштувалася на роботу». Кожна дитина, незалежно від віку, отримувала "паспорт" – своєрідну трудову книжку. У ній робилася позначка про те, що дитина освоїла професію.

 

 

 

 

 

 

Всі охочі мали змогу посидіти в кабіні пожежного автомобіля чи у кузові справжнього снігового болотохода «Богун», який використовують рятувальники пошуково-рятувальної групи.

 

 

 

 

 

 

Локацію «Рятувальник» було видно ще здалеку, адже масивна пожежна техніка своїм виглядом привертала увагу відвідувачів. Знайомство із професією пожежного-рятувальника починалося із майданчика «Гасіння з пожежного ствола». Рятувальники навчали дітей вправлятися пожежним стволом та гасити умовну пожежу. Ознайомили з аварійно-рятувальним обладнанням.

 

 

 

 

 

 

Справжній ажіотаж відбувався на майданчику «Переправа», який представили рятувальники пошуково-рятувальної частини. Тут хлопці й дівчата вправлялися в переправі по натягнутій мотузці.

 

 

 

 

 

 

Для дітей та підлітків цей атракціон дуже цікавий, у чому ми пересвідчувалися не один раз, зокрема під час навчання слухачів в «Українській академії лідерства», де волонтери Загону Швидкого Реагування «ГОРС» ЛОО ТЧХУ проводили у свій час тренінг із спортивного туризму.

 

 

 

 

 

 

На цей раз у Місті професій Червоний Хрест Львівщини запросив дітей на заняття з елементами творчості.

 

 

 

 

 

 

 

Провела його Анна Качмарик, координатор програми з психосоціальної підтримки Червоного Хреста у Львівській області.

«Нам вдалось реалізувати соціальну акцію, під час якої батьки та діти отримували наклейки «Корисні звички для зміцнення здоров'я», провести заняття з елементами творчості, адже ми продовжуємо створювати листи-подяки, які зовсім скоро подаруємо лікарям нашого міста, інформувати населення про діяльність Червоного Хреста України», - написала згодом Анна Качмарик на своїй сторінці "Психосоціальна підтримка на Львівщині" у соціальній мережі Facebook .

 

 

 

 

 

 

 

Допомагала Анні у благодійній акції інструктор Червоного Хреста з психосоціальної підтримки  Вікторія Зубик.

 

 

 

 

 

 

У святі взяли участь Уляна Стельмах, голова Львівської ОО ТЧХУ, та Ірина Валько, тренер з першої допомоги у Червоному Хресті Львівщини.

 

 

 

 

 

 

Участь Уляни Михайлівни та Ірини Миколаївни була тим більше необхідною, так як у Місті професій був розгорнутий намет Червоного Хреста, у якому інструктори з першої допомоги надавали учасникам свята, при потребі, необхідну їм допомогу.

 

 

 

 

 

 

Принагідно біля намету працівники ЛОО ТЧХУ та волонтери роздавали учасникам свята буклети і листівки про діяльність Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

У парку працювала фотозона, де можна було зробити пам’ятну світлину в шоломі та бойовому одязі рятувальників. Червонохрестівці ж сфотографувалися із пластунами, котрі прийшли на свято також вибрати собі майбутню професію.

 

Довідково:

 

 

Доповненням до нашого репортажу може послужити відеосюжет, знятий журналістами порталу 032.ua.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 344 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024