Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 13 » Нельсон Мандела - про Червоний Хрест
16:13
Нельсон Мандела - про Червоний Хрест

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – МАЯК ЛЮДЯНОСТІ

 

 

 

 

 

Нельсон Мандела, правозахисник, політик та юрист, президент

Південно-Африканської республіки, завжди був великим другом Червоного Хреста.

 

 

 

Нельсон Мандела , як відомо, провів 27 років в ув'язненні, де його час від часу відвідували делегати Червоного Хреста. Пізніше він говорив: «Важливо не тільки те, що Червоний Хрест творить добро, але й те, що він запобігає злу».

 

У 2003 році Нельсон Мандела був запрошеним спікером на лекції Британського Червоного Хреста. Він звернувся до аудиторії, куди входили провідні журналісти і політики: «Червоний Хрест не лише займає особливе місце в нашому колективному розумінні, як глобально турботлива спільнота. Особисто для мене і для тих, хто стикався з досвідом політичного ув'язнення, Червоний Хрест був маяком людяності.

Поліпшення умов нашого ув'язнення на острові Роббен в значній мірі було пов'язано з тиском, який присутність Червоного Хреста чинила на наш тюремний режим. Навіть режим апартеїду, який в багатьох інших питаннях був байдужим до громадської думки, здався під тиском цієї організації.

Таким чином Червоний Хрест показує нам приклад того, що ті, хто веде себе морально, чесно і послідовно, не повинні боятися сил нелюдяності і жорстокості. Зло боїться безкомпромісної відданості, справедливості і гуманного співчуття.

Впродовж багатьох років Міжнародний Червоний Хрест залишається однією з основ міжнародного і багатостороннього співробітництва. Бути в цій організації — це підтвердження цінностей і поваги до основних прав людини, незалежно від усіх соціальних або національних відмінностей. Ми занадто часто зазнавали поразки в цьому моральному покликанні. Міжнародний Червоний Хрест залишається і нашою совістю, і джерелом порятунку».

 

 

Колаж – ТЧХУ/Facebook

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/a.539438762759270/3590041234365659/

 

Переглядів: 254 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024