Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 14 » Рекомендації психолога: 10 порад як стати щасливою людиною
08:26
Рекомендації психолога: 10 порад як стати щасливою людиною

 

ЯК ПЛАНУВАТИ РАДІСТЬ

 

 

 

 

 

 

 

Як стати щасливою людиною? Ця тема турбує кожного в тій чи іншій мірі. Конфуцій

вважав, що у цьому – і є сенс життя, адже «людина народжена для щастя, як птах для польоту».

 

 

Не секрет, що для кожного рецепт, як стати щасливою людиною – свій. Проте є загальні поради та правила, які допоможуть досягнути щастя ще у цьому житті. Їх вивели психологи на основі численних досліджень та спостережень.

 

 

ДЕСЯТЬ  РЕКОМЕНДАЦІЙ

 

 

 

1. Вдячність. Завжди акцентуйте увагу на тому хорошому, що вже є у вашому житті. Постійно висловлюйте вдячність іншим людям. Це дуже сильно поліпшує стосунки. Наприклад, аби налагодити жінці відносини з чоловіком, психологи радять вести блокнот або робити нотатки на смартфоні, де фіксувати, за що ви йому сьогодні вдячні. І висловлювати все це вголос. Дякуйте рідним і близьким. Подякуйте дитині, яка поприбирала в кімнаті і чемно поводилася впродовж дня. Дякуйте друзям і незнайомим людям (продавцям, таксистам і т.д.).  Вдячність є першим кроком до вашого благополуччя.

  1.  

2. Щоденник успіху. Щодня ввечері записуйте у нотатник або фіксуйте у смартфоні свої успіхи та приємні речі, що трапилися за день. Це теж допоможе зосередитися на позитиві та відчути додаткову радість від сьогоднішніх перемог. Навіть якщо вам просто вдалося встати нині трохи раніше чи встояти перед певною спокусою – це все одно маленький успіх, тож похваліть себе за це і запишіть.

 

3. Задайте параметри свого щастя. У кожного щастя – своє. Комусь подобається багато подорожувати, а комусь – проводити побільше часу вдома, у затишку. Продумайте всі нюанси. Скільки часу ви хочете присвячувати роботі для того, щоб бути щасливою людиною? Яка це має бути робота? Скільки часу ви хочете присвячувати собі, а скільки – сім’ї? Якими мають бути ваші стосунки з близькими, щоб ви були щасливими? Який розпорядок дня вам потрібен для щастя? Чітко визначте все це для себе і зафіксуйте для пам"яті у нотатнику або у смартфоні.

 

4Визначте, що приносить вам радість. Ви можете написати довгий список всього, що приносить радість і регулярно переглядайте це. Наприклад, шоколад, прогулянки, зустрічі з друзями в кафе, романтичні прогулянки з дорогою вашому серцю людиною і т.д.

 

5Плануйте радість. Радісні події деколи бувають спонтанними. Проте, якщо хочете стати по-справжньому щасливими – плануйте свою радість заздалегідь! Наприклад, внесіть у свій розпорядок дня пункти із попереднього списку радісних для вас речей. І вставляйте у свій розпорядок  дня. Таких пунктів у вас має бути не менше п’яти на день. Поставтеся до цього відповідально: якщо вирішили прийняти теплу ванну, то більше ніякі насущні проблеми не мають цьому завадити.

 

6. Контролюйте своє життя. Психологи за численними дослідженнями виявили, що один з головних способів, як стати щасливою людиною – це відчувати, що ви самі контролюєте своє життя. Тож «плисти за течією» — не ваш варіант. Не варто впадати у крайність та намагатися контролювати абсолютно все. Але ви повинні знати, що в загальному керуєте своїм життям самі: у вас є ціль та план, як її досягнути, ви знаєте, до чого прагнете та робите щось для цього.

 

7Акцентуйте увагу на хорошому. Це – дуже важливо. Якщо ви будете постійно думати про погане, то відповідно погано і будете себе почувати. Насправді ж щастя – це такий же навик, як заняття бігом, чи вироблення сили волі. Тож цей навик можна і треба тренувати. Спочатку вам доведеться змушувати себе вірити в те краще, яке має настати, і концентруватися на позитиві – бути вдячними, цінувати успіхи та робити для себе приємні речі. Проте згодом це стане хорошою звичкою.

 

8. Оточуйте себе приємними людьми та речами. Навколо вас завжди має бути гарна атмосфера. На робочому місці мають бути ті речі, які вас радують та надихають. Вдома – чистота та затишок. Виглядайте гарно самі. У вашому оточенні має бути якнайбільше щасливих людей, котрі заряджають вас позитивом і цілеспрямованістю.

 

9Майте ціль. За тими ж дослідженнями психологів, люди, які мають мету життя, почуваються щасливішими. Це – один з головних елементів контролю за власним життям. Якщо ви до чогось прагнете, отже, ви живете, рухаєтеся вперед та вдосконалюєтесь.

 

10. Робіть добро. Насправді робити приємні речі варто не лише для себе, а й для інших. Відомо, що це дає дуже сильний заряд щастя та радості. Пожертвуйте, наприклад, непотрібний для вас одяг, чи взуття Червоному Хресту. Порадуйте кохану людину романтичною вечерею. Зробіть приємний подарунок другові. Все це повернеться до вас сторицею у вигляді позитивних емоцій та загального відчуття щастя!

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.wunu.edu.ua/student-life/laboratory-psychological-services/recommendations-and-tips/10315-10-porad-yak-stat-schaslvoyu-lyudnoyu.html

 

Переглядів: 311 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024