Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 16 » Стало відомо про стан постраждалих після вибуху в Карпатах: одній з жінок рятують руку (ВІДЕО)
15:18
Стало відомо про стан постраждалих після вибуху в Карпатах: одній з жінок рятують руку (ВІДЕО)

 

ВИБУХ У КАРПАТАХ

 

 

 

 

 

 

 

Всі постраждалі - жінки, котрі досі в шоковому стані. Вони дістали вибухові травми - численні опіки і колото-різані рани.

 

 

Вибух у Карпатах прогримів пізно ввечері 15 вересня. З'явилися подробиці про стан здоров'я чотирьох постраждалих внаслідок вибуху в Карпатах пізно ввечері 15 вересня. Зокрема, травм дістали чотири жінки, вони перебувають у відділенні екстреної медичної допомоги. Медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

 

Постраждалі досі в шоковому стані, у них вибухові травми - численні опіки і колото-різані рани. Травмовані різні ділянки тіла, передає ТСН.

 

За даними Укрінформу, одній жінці в операційній рятують руку. "Всі четверо постраждалих, а це все жінки, перебувають у шоковому стані, у всіх - вибухові травми. У багатьох є травми нижніх кінцівок. В однієї - травми по всьому тілу. Одна жінка - в більш важкому стані, вона зараз в операційній. Там є важка травма верхньої кінцівки. Нервовий пучок пошкоджено, а судинний - функціонує. Накладаємо стабілізаційні апарати. Будемо сподіватися, що вдасться врятувати руку", - розповів заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Андрій Яворський.

Один з постраждалих розповів рятувальникам, що вибухова хвиля була настільки сильною, що людей розкидало в сторони, деякі втратили свідомість. Коли туристи прийшли до тями, то викликали рятувальників і медиків.

Реклама

Місцеві жителі розповіли рятувальникам, що раніше в цій долині знаходили і гранати, і осколки бойових снарядів часів минулих воєн. Але стверджувати, що в багатті вибухнули саме боєприпаси, поки не можна. У причинах НП розбиратимуться експерти, вони вже виїхали на місце трагедії.

Вибух у Карпатах - що відомо

Пізно ввечері 15 вересня група туристів під час привалу в долині гори Під-Берди біля с. Вороненко Надвірнянського району розвела багаття. Майже п'ять годин люди спокійно грілися біля вогню, а потім почали збирати в лісі дрова, хмиз і підкидати у вогонь. У цей момент і стався вибух.

 

На місці загинули двоє чоловіків віком 29 і 36 років. Ще чотири людини травмовані. ЗМІ з'ясували їхні імена.

 

Всього в групі відпочиваючих було 12 осіб, зокрема двоє дітей 2016 і 2018 років народження. Також серед учасників був іноземець - громадянин Великої Британії, він травм не дістав.

 

 

 

 

 

 

Автор: Анна Багрій

 

 

Фото –  dsns.gov.ua 

За джерелом:

https://glavred.info/ua/ukraine/stalo-izvestno-o-sostoyanii-postradavshih-posle-vzryva-v-karpatah-odnoy-iz-zhenshchin-spasayut-ruku-10303911.html

 

 

Переглядів: 361 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024