Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 19 » ХХУІІІ Міжнародний Форум видавців BookForum завершив свою роботу у Львові
21:51
ХХУІІІ Міжнародний Форум видавців BookForum завершив свою роботу у Львові

 

НЕЗВИЧАЙНА ПРИГОДА

 

 

 

 

 

 

 

У Львові працював з 15 до 19 вересня ХХУІІІ Міжнародний Форум видавців BookForum.

 

 

 

 

 

 

 

У рамках "Форуму видавців" книгоманів чекало дві події - великий книжковий ярмарок і літературний фестиваль "BookForum".

 

 

 

 

 

 

Що стосується книжкового ярмарку, торік його не проводили через COVID. Цього року в рамках ярмарку відбулося 400 подій, серед яких - автограф-сесії, дискусії та презентації. Програма львівського міжнародного літературного фестивалю охопила 120 подій. Тут зібралося 250 учасників, серед яких - 25 авторів з 21 країни світу.

 

 

 

 

 

 

 

Варто зауважити, що фокусною темою цьогорічного фестивалю була "Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними".

 

 

 

 

 

 

Багато книг було на ярмарку для нашого підростаючого покоління. Особливо широко було представлено дитячу літературу для наймолодшої вікової групи.

 

 

 

 

 

 

У літературі для дітей особливе місце займали казки київського письменника Сашка Лірника, які випустило у світ видавництво "Зелений Пес" .

 

 

 

 

 

 

Мені випало познайомитися з цим казкарем з лірою особисто при незвичайних обставинах. Взявши до рук його книгу, погортала сторінки, переглянула ілюстрації і побачивши ціну, поклала назад на прилавок.

 

- Не сподобалася книга? - Питає у мене автор.

- Ні, сподобалася, тільки ціна кусається.

- То беріть іншу, у мене їх тут кілька найменувань.

- Дякую, ті інші не менш дорогі, ніж ця. Ось цих дві книги, - показую на «Казки Лірника Сашка» і «Серце Шувара», - виносять разом 500 грн.

- То беріть їх у борг. Перешлете гроші на мою карточку у банку через місяць, через два, словом, коли будете мати гроші.

- Невже?

- Так, забирайте. Я довіряю вам.

- Якщо автограф дасте, то беру!

- Дам. Кому писати?

- Онукові Михайлику Олійнику.

/- А ще кому?

- Родині Апостолюків.

- Немає питань. Зараз і напишу. Беріть книги, не пошкодуєте...

 

 

 

 

 

 

Відклавши ліру у сторону, колоритний автор з Києва підписав мені дві своїх книги в кредит. Вдома я дізналася з Вікіпедії подробиці біографії Сашка Лірника. Особисто мене вони вразили до глибини душі. Тож ділюся з ними і з вами, мої високоповажні користувачі сайту:

 

 

 

 

 

 

 

ВИТЯГ З  БІОГРАФІЇ

 

Олександр Іванович Власюк, відоміший під ім'ям Сашко Лірник — казкар-лірник, інженер-будівельник та кораблебудівельник, колишній учасник київського гурту "Вій", сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. Був членом журі фестивалю авторської пісні "Срібна підкова", постійний учасник фестивалів "Країна Мрій", "Шешори", "День Незалежності з Махном", "Етноеволюція", "Трипільське Коло". Володар почесного звання "Заслужений працівник культури України". Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, варган, бубон, гітара. Має учнів в Україні, Росії і США.

 

Життєпис

 

Народився Сашко Лірник 24 січня 1963 року в місті Умань, де мешкав у старому будинку родини графа Потоцького. В інтерв'ю радіостанції "Голос Свободи" підтвердив, що приблизно у 1985—1997 проживав у Росії, в Мурманську, де створив українське земляцтво. Зрештою повернувся в Україну. Нині мешкає у Києві.

В 1999—2002 роках — автор і ведучий телепередачі "Казки лірника Сашка".

У 2003 році диск "Казки лірника Сашка для дорослих і дітей" був визнаний найкращим альбомом України (опитування журналу "Політика і культура").

З 2010 року — автор і ведучий програми для дітей "Світанок" на каналі ICTV. У грудні 2011 року програма для дітей "Світанок" на каналі ICTV була закрита.

Сашко Лірник написав і поставив чотири "Зіркові вертепи" 2008, 2009, 2010, 2011 років на фестивалях "Карпатія". Записував пісні з гуртами "Рутенія", "Чур", "Вій", "Кому Вниз", знявся у кліпі гурту "Тінь Сонця". Зараз знімає художній фільм за мотивами своєї казки "Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття", в якому грає одну із ролей. Ведучий фестивалю "Українське Різдво" в Оперному театрі м. Києва.

Брав участь у багатьох етно та музичних фестивалях як казкар-лірник.

Сашко Лірник написав і поставив "Зірковий Новорічний Вертеп" на Майдані Незалежності в Києві у 2014 році, який визнано найкращим новорічним шоу в Україні 2014 року.

У 2014 році на екрани вийшов мультсеріал "Моя країна Україна" за сценарієм Сашка Лірника — 26 серій, який він і озвучував і є головним героєм разом із своїм котом Воркотом.

2011 року у видавництві Олега Петренка-Заневського "Сіма видає" вперше вийшла книжка "Казки Лірника Сашка". У 2013 році це видання на Інтернаціональній виставці ілюстраторів дитячої книжки "Mostra degli Illustratori" (Болонський дитячий книжковий ярмарок) було обране до 50 найкращих художніх творів з понад 3200 заявлених зі всього світу. У 2014 році вийшла книжка "Казки Лірника Сашка" (видавництво "Зелений Пес"), яка стала лідером в рейтингу українських книжок.

Постійний організатор, сценарист-постановник і учасник дитячих свят на Миколая у Києві, Відні, Варшаві, Монреалі, Торонто і Празі.

У2015 році очолив рейтинг найпопулярніших блогерів України на SITE.UA

Єдиний артист у світі,якому дзвонять бійці з фронту з проханням розказати по телефону казки "для бліндажа".

Постійно їздить на передній край фронту з концертами, організовує волонтерську допомогу.

 

Організатор "Агітпотягу на Схід".

 

Улюблений артист українських воїнів. Організовував і проводив концерти для бійців в Мар"їнці, Красногорівці,Пісках, Маріуполі,Широкіному, на шахті "Бутовка",Авдіївці,Волновасі, і т.д.

У 2016 році за волонтерську роботу і виступи на фронті отримав нагороду Генерального Штабу ЗСУ "За заслуги перед Збройними Силами України"

Автор ідеї, організатор і режисер — постановник концерту для ветеранів АТО до 25 - ліття Збройних Сил України в Києві. В концерті вперше в Україні найвідоміші українські рок-гурти ( "Брати Гадюкіни", "Тінь Сонця", "Вій", "От Вінта", "Багіров Бенд" ) виступили разом із Оркестром ЗСУ і зіграли спільно свої композиції.

У далекому вже нині 2011 році — перший лауреат номінації "Золоте перо", за рішенням дитячого читацького журі.

 

 

 

Фото – автора та учасників Форуму видавців

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Львівської обласної організації НСЖУ

 

 

 

Переглядів: 280 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024