Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 24 » Міжнародний день караванника
07:05
Міжнародний день караванника

 

НОВЕ – ДОБРЕ ЗАБУТЕ СТАРЕ

 

 

 

 

 

 

Міжнародна асоціація з раціоналізації транспортно-вантажних операцій

заснувала у 1995 р. всесвітнє професійне свято - Міжнародний день караванника.

 

Слово «караван» найчастіше асоціюється з вервечкою навантажених верблюдів, які долають довгий шлях через спекотну пустелю до потрібного пункту призначення. Проте караванами вважають ще й колони з будь-яких наземних транспортних засобів або кораблів, а людей, що координують рух цих караванів, називають каравановожатими або караванниками.

 

Представникам цієї доволі рідкісної  професії присвячено окреме свято — Міжнародний день караванника, який щороку відзначають 24 вересня. Подію заснувала Міжнародна асоціація з координації вантажних операцій, яка дбає про безпеку та ефективність національних і міжнародних вантажних перевезень всіма видами транспорту. 

 

Взаємна підтримка, захист та допомога в супроводі і транспортуванні торгових вантажів або пересуванням групи людей з однієї місцевості в іншу, колись спонукало нас до об’єднання. Так виникли каравани. Вони стали настільки ефективні і надійні, що багато окремих мандрівників з часом більш воліли приєднатися до якого-небудь каравану, ніж відправитися у свою подорож самостійно і справа була не тільки в міркуваннях елементарної безпеки.

 

Вирушаючи в далеку дорогу з надією коли-небудь повернутися, людина починала розуміти, що далеко не завжди вона може розраховувати на власні сили або здоров’я, а останні часто могли змінити людині в самий не підходящий момент.

 

Навіть у сучасному світі з досягненнями в технологіях транспортування, з розвитком інфраструктури та інформаційної підтримки не можливо обійтися без подібних об’єднань. Згадаймо, наприклад, величезні каравани суден, які курсують Північними морськими шляхами, де ціла армада кораблів вибудовується слідом за криголамом або ж каравани, що доставляють гуманітарні вантажі місії ООН та МКЧХ в точки стихійних лих.

 

 

 

 

 

 

Почуття взаємодопомоги та почуття плеча, відкритість і готовність підтримати у важку хвилину - це ті відмінні риси, які притаманні всім, хто обрав своєю професійною діяльністю цю нелегку роботу. Далеко від сім’ї, від рідного вогнища вони перетинають величезні простори і долають великі відстані, стикаючись з найрізноманітнішими і непередбачуваними обставинами.

 

У 1995-му році, враховуючи внесок подібних об’єднань в суспільне і економічне життя безлічі регіонів Міжнародна асоціація по раціоналізації транспортно-вантажних операцій, за даними проекту DilovaMova.com, заснувала нове всесвітнє професійне свято-Міжнародний день караванника.

 

Дата цього дня була приурочена дню народження відомого британського навігатора і мореплавця Адама Вільямса, який народився 24-го вересня 1564-го року. Він вважається першим європейцем, який досяг узбережжя Японії і відкрив цей торговельний напрямок.

 

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх далекобійників, команд та екіпажів торгових суден і експедицій, на адресу всіх, хто пов’язав свою професійну кар’єру з цією необхідною роботою.

 

Бажаємо Вам успішних експедицій, здоров’я і благополуччя! Завдяки Вашим зусиллям багато хто з нас отримав раніше не доступні можливості і всілякі товари, які міцно увійшли в наш побут. З Днем караванника!

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=469

 

Переглядів: 243 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024