Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Вересень » 29 » 29 вересня – Всесвітній день серця
12:26
29 вересня – Всесвітній день серця

 

РУХ – НЕОБХІДНИЙ ФАКТОР ДЛЯ ЗДОРОВОГО СЕРЦЯ

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день серця відзначаємо з 2000 р. як щорічний захід, що припадає на 29 вересня.

 

Цей День заснований Всесвітньою федерацією серця і спрямований на те, щоб привернути увагу людей до серцево-судинних захворювань. Цей день відзначають, щоб уникнути будь-яких серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт, інсульт, серцева недостатність та будь-які інші стани, пов’язані з цим.

 

"Серцево-судинні захворювання, такі як ішемія або інсульт є найпоширенішою причиною смерті у всьому світі. В середньому щороку від хвороб серця помирає понад 17 мільйонів людей. Це більше ніж кількість людей, які помирають від ВІЛ, малярії та раку. Аби уважніше ставитись до свого здоров’я будь-якій людині необхідно займатись фізичними вправами, припинити куріти, відмовитись від алкоголю та почати правильно харчуватись. Також часто перевіряйте серце, артеріальний тиск і рівень холестерину" - зазначив експерт Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з кардіології  Дмитро Беш. 

 

Поширеною помилкою щодо серцево-судинних захворювань є те, що вони впливають на більшу кількість людей у ​​розвинених країнах, які більше залежать від технологій та ведуть малорухливий спосіб життя. Однак, більше 80% смертей припадає на країни з середнім і низьким рівнем доходу.

 

За оперативними даними закладів охорони здоров'я Львівської області за минулий рік проліковано 2330 випадків інфаркту міокарда, за 6 місяців 2021р. - 1222 випадки, померло за 2020 рік - 634 людини, відповідно за півроку - 353. Вперше виявлено гіпертонічну хворобу (усіх форм) за 2020 р. - у 34 670 осіб, за півроку - у 18 334-х. 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/12379.html

 

Переглядів: 221 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024