Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 1 » День літньої людини - у МСЦ Львівської ОО ТЧХУ
17:53
День літньої людини - у МСЦ Львівської ОО ТЧХУ

ВШАНУВАННЯ

 

 

 

 

 

Відповідно до рішення Генеральної асамблеї ООН з 1991 року

відзначаємо Міжнародний день людей похилого віку 1 жовтня.

 

 

В Україні це свято зветься - День літньої  людини, свято світле і чисте, день коли ми віддаємо свою любов і шану людям поважного віку.

 

Впродовж 25 років підопічні Львівської ОО ТЧХУ збираються у цей день в Медико - Соціальному Центрі (МСЦ). А це люди поважного віку, як по літах, так і по пройденому життєвому шляху, який не завжди був простим і легким. МСЦ опікується опікується колишніми в՚язнями фашистських концтаборів, геТТо, людьми, котрі пережили катівні ГУЛАгів, людьми, котрі у своєму віці стали найбільш уразливими: самотні хворі, дехто з інвалідністю, малозабезпечені та інше.

 

Тож і сьогодні на зустріч прийшли постійні відвідувачі  МСЦ, щоб поспілкуватись, пригадати пройдений життєвий шлях, поділитись новинами,, радощами і смутком, поспівати, почитати вірші, як це роблять щомісячно, але  сьогодні особлива зустріч -  День поважних і мудрих  людей, а вони всі відносяться саме до цієї категорії.

 

 

 

 

 

 

Побажання теплого довголіття, благополуччя,  миру та всіляких гараздів одержали підопічні Червоного Хреста від голови Львівської ОО ТЧХУ Уляни Стельмах, від керівника МСЦ Ніни Добренької, від медсестринської служби на чолі з пані Іриною Валько.

 

 

 

 

 

 

Чудові вірші про мудрий поважний вік прочитали волонтери Товариства з напрямку «Психосоціальна підтримка», на чолі з Анною Качмарик. Вони ж підготували чудові листівки з теплими побажаннями. У приємній атмосфері говорили про найцінніше, вічний людський скарб: доброту, милосердя, людяність. Добро…усього декілька літер, а як багато вони значать.

 

Пісня про Матір у виконанні  пані Ірини Коваль всіх взяла за душу, навіяла спогади і смуток, багато було ліричних пісень, які звеселяли аудиторію.   

             

Зі словами подяки Червоному Хресту виступили: керівник  організації малолітніх  в՚язнів пані Ванда Дубно, а також пані Зінаїда Гриневич, котра відбувала ув՚язнення у концтаборі Освенцім. Вони вже 25 років зустрічають цей день в МСЦ Львівської ОО ТЧХУ.

 

В попередні роки кошти для чаювання виділяли закордонні партнери обласної організації ТЧХУ. Мова йде про Баденський Червоний Хрест, що у Німеччині, а також про іноземних благодійників, таких як німецький фотожурналіст Тілль Майєр, котрий регулярно залучає пожертви на діяльність МСЦ.

 

Сьогоднішня зустріч приємна ще і тим, що вона відбулася за чаюванням і  солодким столом, , до якого долучилися  наш краяни – приватні підприємці ринку «Південний», зробивши свій внесок милосердя грошовою пожертвою.

 

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України та її підопічні щиро дякують жертводавцям за співчуття і милосердя!

 

Фото – учасників зустрічі

Інформцентр ЛОО ТЧХУ

   

Переглядів: 378 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024