Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 1 » 1 жовтня – День ветерана
19:26
1 жовтня – День ветерана

 

СВЯТО ВЕТЕРАНІВ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні відзначається День ветерана. А в усьому світі святкують

Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН.

 

 

З метою посилення уваги до потреб і проблем старшого покоління, забезпечення належного та гідного соціального захисту ветеранів, при підтримці ініціативи громадських ветеранських організацій 24-го вересня 2004-го року Указом Президента України № 1135/2004 був встановлений національний український «День ветерана», який відзначається з тих часів щорічно 1-го жовтня.

 

У сучасному розумінні саме поняття «ветеран» не сильно відрізняється від тих уявлень, які вкладалися в це слово з найдавніших часів. Вперше ветеранами стали називатися якраз солдати і військовослужбовці, за плечима яких було більше 20-ти років вірної служби. Це сталося ще в античному Римі. Повага і шана до цих солдат з боку їх держави була така велика, що вони наділялися земельними ділянками або отримували солідну грошову винагороду, ставали повноправними римськими громадянами і звільнялися від всіляких повинностей.

 

Зараз у багатьох країнах світу державами та урядами встановлюється чітка стратегія в підтримці ветеранів та ветеранських організацій, що є по суті незамінним інститутом передового досвіду і традицій в найрізноманітніших напрямках економічного і суспільного життя всього суспільства.

 

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу тих людей, за плечима яких багаторічна і старанна праця, вірна служба, заслуги і досвід, який необхідний всім нам. Ви і досі потрібні нашому суспільству! Зі святом Вас, дорогі ветерани! Здоров’я Вам і благополуччя!

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=484

 

 

Переглядів: 261 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024