Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 2 » ТЧХУ в реалізації програм з громадського здоров’я
21:36
ТЧХУ в реалізації програм з громадського здоров’я

У НОГУ З ЧАСОМ

 

 

 

 

 

 

9 липня 2021 року відбувся XXII з’їзд Товариства Червоного Хреста України, де були підбиті підсумки співпраці

з багатьма міжнародними та національними партнерами, як у реагуванні на епідемії ВІЛ, туберкульозу,

пандемії COVID-19, так і подоланні наслідків збройного конфлікту на Сході України.

 

 

Ірина Агеєва, керівниця відділу супроводу реформ Центру громадського здоров’я (на знімку), узяла участь у заході та зазначила, що Центр і Товариство, як стратегічні партнери, мають 7 пріоритетних спільних сфер діяльності:

 

1.Туберкульоз. Підтримка на регіональному рівні послуг з амбулаторної моделі лікування ТБ на дому для 13049 клієнтів, а також поширення актуальної інформації про нові методи лікування.

 

2. ВІЛ. Навчання персоналу Товариства проведенню тестування на ВІЛ швидкими тестами на рівні громад і навчання інструкторів із першої допомоги.

 

3. COVID-19. 90% населення України знає бренд Червоного Хреста завдяки широкомасштабній інформаційній кампанії з профілактики інфікування COVID-19 та роботі Національної гарячої лінії.

 

4. Інфекційний контроль. З перших днів пандемії Червоний Хрест допомагав та продовжує допомагати медикам, що працюють у вкрай важких умовах на території Донецької та Луганської областей. У тому числі завдяки Товариству проведено навчання з інфекційного контролю для лікарів, які допомагають пацієнтам з COVID-19. Тепер усі медичні працівники, від мегаполісів до районних лікарень в Україні, озброєні знаннями та навичками, як діяти в умовах пандемії, як боротися за кожне життя з хворобою.

 

5. Дослідження. ТЧХУ виступило донором та партнером у проведенні сероепідеміологічного дослідження розповсюдженості антитіл IgG до SARS-CoV-2. Завдяки цьому ми дізнаємось, скільки насправді українців перехворіло COVID-19. Це дослідження одне з найбільш стратегічних та масштабних у країні. Окрім фінансування, фахівці ТЧХУ беруть участь у підготовці на всіх етапах цього дослідження: забезпечення мобільних бригад, що відбирають зразки крові, автотранспортом, пальним та водіями; забезпечення засобами індивідуального захисту для інтерв’юерів; можливість залучення широкої мережі регіональних представництв у якості опорних пунктів та складів обладнання. Ці активності дають можливість реалізувати таке масштабне дослідження, що досі не має аналогів в Україні з погляду організації.

 

6. Вакцинація. ТЧХУ спільно з ЦГЗ розвиває широку інформаційну кампанію із залучення до вакцинації найбільш уразливу групу пацієнтів віком старше 60 років.

 

7. Донорство. Карантин вплинув на катастрофічне зменшення резервів запасів крові, і ТЧХУ виступив з ініціативою інформаційної кампанії із залучення донорів відповідно до кращих стандартів НАТО до залучення донорів із Міністерством оборони України.

 

ТЧХУ є надійним партнером Центру громадського здоров’я України, адже цінності збереження здорового життя можливо реалізувати лише спільними зусиллями.

 

Фото - phc.org.ua

За джерелом:

https://www.phc.org.ua/news/7-strategichnikh-prioritetiv-spivpraci-cgz-i-tchkhu-v-realizacii-program-z-gromadskogo

 

Переглядів: 280 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024