Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 4 » Сходження волонтерів ЗШР Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС» на гору Качкар у Туреччині (ВІДЕО)
15:17
Сходження волонтерів ЗШР Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС» на гору Качкар у Туреччині (ВІДЕО)

КАЧКАР – МРІЯ ТУРИСТІВ

 

 

 

 

 

Відбулося сходження волонтерів ЗШР Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС » на гору Качкар, що у Туреччині.

 

 

 

 

 

 

 

Про цю подію Володимир Яворівський та Олег Гордійчук, лідери Загону Швидкого Реагування ЛОО ТЧХУ, зробили на сторінці ГОРС у соцмережі Фейсбук запис: «Наш прапор на г. Качкар. Понтійські гори. Туреччина!»

 

 

 

 

 

 

Ми вітаємо обох учасників сходження з новою перемогою, а принагідно доповнимо їх лаконічне повідомлення новою інформацією, зібраною в «світовій павутині». Так, наприклад, у Вікіпедії кожен може знайти коротке пояснення про гору Качкар, та її значення у туристських маршрутах Туреччини.

 

 

 

 

 

Відомості з ВІКІПЕДІЇ

 

Качкар, або Качкар-Даги (тур. Kaçkar Dağı) — найвища вершина у східній частині Понтійського хребта, висота становить 3 937 м. На її піку в захищених місцях сніг зберігається цілий рік. На гору можна піднятися на її північно-східному схилі маршрутом, який починається від села Юкарі Кtрвун.

Етимологія

Назва гори Качкар походить від вірменського слова kaçkar (вірм. Խաչքար — haçkar / хачкар). Дослівно «хрест-камінь».

Географічне положення

Качкар лежить приблизно в 60 км на південний схід від міста Різе в Чорноморському регіоні Туреччини. Гора займає четверте по висоті місце серед всіх вершин країни.

Екологія

Гірські струмки, що течуть з північних схилів, спускаються в провінції Ardeşen поблизу місто Різе і далі впадають у Чорне море. На південній стороні гори схили крутіші і вода спускається з них короткими потоками.

Основний мінеральний склад гори — це стратифіковані шари сланцю і вапняку, а також проміжні вулканічні гірські породи віком з середини крейдового періоду. Кристалічні породи представлені гранітом.

На висоті 2100 метрів на схилах фрагментами ростуть ялинові і ялицеві ліси, а вище лежать високогірні пасовища і ще вище і до півночі знаходяться льодовики.

 

 

 

 

 

 

Дещо більше про гору Качкар можна довідатися з відео ролика, знятого фахівцями туристичного клубу OutdoorUkraine, який створений у 2005 році. Про себе вони пишуть: «Ми організовуємо походи в гори, сходження на гірські вершини і хребти, автомобільні експедиції та інші пригодницькі подорожі по всьому світу - від Карпат до Гімалаїв, від Ісландії до Патагонії. І де би ми не були, з нами завжди є кінокамера і бажання поділитися з учасниками клубу і його шанувальниками красою тамтешньої природи. Тож дивіться відео і приєднуйтесь до наших подорожей».

 

 

 

 

 

 

Фото – ГОРС/ Фейсбук та учасників сходження на гору Качкар

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 249 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024