Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 6 » Починаючи з 1 жовтня, в Україні діє новий порядок отримання інсулінів
21:50
Починаючи з 1 жовтня, в Україні діє новий порядок отримання інсулінів

 

ПРОЦЕДУРУ СПРОСТИЛИ

 

 

 

 

 

 

 

З 1 жовтня змінився порядок видачі рецептів на отримання інсулінів для хворих на цукровий діабет.

 

Якщо раніше такі рецепти виписували у паперовому вигляді лікарі-ендокринологи, то тепер цю процедуру адмініструє НСЗУ і препарат можна отримати на підставі електронного рецепту, виписаного сімейним лікарем.

 

Про це розповів Юрій Вендзиловичексперт департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з ендокринології, керівник Львівського обласного ендокринологічного центру.

 

 

«Адміністрування і фінансування видачі інсулінів перейшло до Національної служби здоров’я України. Це означає, що аптекам, де пацієнти отримують інсуліни, кошти за них відшкодовує НСЗУ на підставі укладених з аптеками угод.

 

Зараз усі пацієнти повинні звернутися до ендокринолога для того, щоб він створив план лікування, де буде вказано тип інсуліну, дозу тощо. В подальшому  пацієнт може звертатися до свого сімейного лікаря, який буде виписувати електронний рецепт згідно розробленого ендокринологом плану лікування. Загалом в області нараховується близько 12 200 осіб, які потребують інсуліну», - зазначив Юрій Вендзилович.

 

 

Відтепер не потрібно постійно звертатися до ендокринолога. Інсуліни можна отримати в будь-якій аптеці, яка має угоду з НСЗУ (перелік аптек – за посиланням) за рецептом сімейного лікаря.

 

«Закликаю пацієнтів якнайшвидше звертатися до ендокринолога за планом лікування, а аптеки - укладати угоди з НСЗУ про відшкодування коштів, за видані інсуліни, що полегшить життя пацієнтів», - наголосив Юрій Вендзилович.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=62577

 

 

Переглядів: 274 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 09:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024