Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 8 » Жовтень – місяць психічного здоров’я в Червоному Хресті
19:37
Жовтень – місяць психічного здоров’я в Червоному Хресті

ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ՚Я – ОСНОВА БЛАГОПОЛУЧЧЯ

 

 

 

 

 

 

10 жовтня по всьому світу відзначають Всесвітній день психічного здоров’я.

 

 

Цей День запропонований Всесвітньою організацією охорони здоров’я для підвищення рівня обізнаності про проблеми психічного здоров’я. А там де є обізнаність, там і мобілізація зусиль на підтримку зміцнення нашого психічного здоров’я.

 

Вперше його відзначали 10 жовтня 1992 року за рішенням Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health) за підтримки ВООЗ.

 

Згідно визначенню ВООЗ, психічне здоров’я як стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в свою спільноту. Таким чином психічне здоров’я є основою благополуччя людини і ефективного функціонування спільноти.

 

Тема психічного здоров՚я особливо актуальна в умовах COVID-19, адже пандемія стала значним негативним фактором для психічного здоров’я населення, яка порушила звичне життя мільярдів людей в світі.

Цього року задля привернення уваги до питань психічного здоров՚я 5 та 6 жовтня в Парижі (Франція), був проведений Всесвітній саміт з питань психічного здоров’я!

 

У саміті взяли участь політики, міжнародні організації, медичні працівники, експерти та представники громадянського суспільства, також фонди та відомі вчені, які мали на меті посилити міжнародні зусилля щодо підтримки психічного здоров’я, адвокувати повагу до гідності людей і права на отримання послуг психічного здоров’я.

 

Товариство Червоного Хреста України також буде активно долучатись до поширення знань про психічне здоров՚я серед населення і саме з цією метою жовтень – оголошується місяцем інформування про психічне здоров՚я.

 

Таким чином, впродовж місяця в регіонах України, в тому числі в Львівській, Вінницькій, Луганській, Донецькій областях будуть проведені заходи з метою інформування про потребу турботи про власне психічне здоров՚я.

 

Окрім того, планується серія статей про те, що таке взагалі психічне здоров‘я і чому ми про нього говоримо, як потурбуватись про себе, як підтримати своїх рідних в умовах пандемії, що таке психоедукація і чому Товариство Червоного Хреста України здійснює таку діяльність, яка дозволяє говорити про психічне здоров’я зі своїми дітьми та як підтримати волонтерів та співробітників Товариства.

 

Закликаємо всі регіони підтримати ініціативу і долучитись до активного розповсюдження інформації про потребу в турботі про власне психічне здоров՚я в Україні.

 

Фото – НК ТЧХУ/Фейсбук

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2021/10/%d0%b6%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b5%d0%bd%d1%8c-%d0%bc%d1%96%d1%81%d1%8f%d1%86%d1%8c-%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85%d1%96%d1%87%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%b7%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2%d1%8f/

 

Переглядів: 230 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 0
Користувачів: 1
Iv. Stepura © 2024