Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 10 » Зводить з розуму своїм смаком і запахом: навіщо і як правильно готувати каву з сіллю
19:23
Зводить з розуму своїм смаком і запахом: навіщо і як правильно готувати каву з сіллю

ПІДСИЛЕННЯ  АРОМАТУ  КАВИ

 

 

 

 

 

Навіщо п'ють каву з сіллю і як правильно приготувати каву з сіллю –

з'ясував УНІАН. Напій виходить не тільки смачний, але і корисний.

 

 

Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий.

Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.

Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:

  • сіль відновлює сольовий баланс;
  • затримує вологу в організмі, але ж кава має невелику сечогінну дію.

До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.

 

Як правильно пити каву з сіллю

 

У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:

  1. Брати каву якомога дрібнішого помелу - інакше додавання солі на смак і запах не вплинуть. Розчинна кава з сіллю - це взагалі варіант, який подобається одиницям.
  2. Кавові зерна повинні бути хорошої якості, інакше ніякі добавки не допоможуть.
  3. Окремо подавати до кави з сіллю склянку простої води.
  4.  

Кава з сіллю - класичний рецепт

Вам знадобиться:

  • стакан води (приблизно 150-180 мілілітрів);
  • кава мелена - на такий обсяг вистачить 1,5 чайних ложок;
  • сіль - буквально щіпка;
  • цукор - вистачить і половини столової ложки.

Як готувати:

У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.

Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.

 

Кава з сіллю і коньяком

 

У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.

Вам знадобиться:

  • кава мелена - півтори чайної ложки;
  • коньяк (бренді) - буквально чайна ложка;
  • вода - склянка (близько 150 мілілітрів);
  • сіль - одна щіпка;
  • цукор - тут все залежить від смаку.

Як готувати:

Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.

Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.

Перемішати і дати настоятися пару хвилин.

 

Фото - 1zoom.ru

За джерелом:

https://www.unian.ua/recipes/kava-z-sillyu-navishcho-solyat-kavu-i-yak-pravilno-jiji-piti-11571580.html

 

Переглядів: 244 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 13:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024