Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 13 » Партнери консорціуму зі зменшення ризиків розширюють свою діяльність на сході України
14:09
Партнери консорціуму зі зменшення ризиків розширюють свою діяльність на сході України

 

ЗАХИСТИТИ ЦИВІЛЬНЕ НАСЕЛЕННЯ

 

 

 

 

 

 

Минає вже третій рік, як Консорціум зі Зменшення Ризиків під керівництвом ACTED проводить свою

роботу зі зменшення ризиків надзвичайних ситуацій за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

 

 

 

 

 

 

Мета консорціуму – запобігти масштабним надзвичайним ситуаціям шляхом підтримки вдосконаленого планування та реформування галузі, готуючи лідерів думок та громади до швидкого реагування на техногенні ризики та ризики пов’язані з конфліктом та захищаючи цивільне населення, адвокуючи інвестиції до, під час та після катастроф.

Хоча щорічний обсяг бойових дій у Донецькій та Луганській областях на сході України поступово зменшувався, 8 років українське цивільне населення продовжує нести тягар наслідків збройного конфлікту, який може загостритися в будь який час.

Пандемія COVID-19 погіршила наслідки конфлікту, змушуючи 3,4 мільйона людей потребувати захисту та гуманітарної допомоги на сході України. Окрім збройного конфлікту та пандемії COVID-19, громади, що живуть уздовж Лінії Розмежування, продовжують стикатися з природними небезпеками, характерними для регіону – лісовими пожежами, посухами та паводками – які посилюються конфліктом, в той час як державна стратегія останнім часом фокусується на реагуванні на надзвичайні ситуації, а не на готовності та стійкості громад, які найбільше піддаються даним ризикам.

З метою покращення розуміння, готовності та спроможності реагувати на природні та техногенні ризики у східній Україні, яка постраждала від конфлікту, Консорціум Зменшення Ризиків, під керівництвом ACTED у партнерстві з Ініціативами IMPACT, Данським Червоних Хрестом, Товариством Червоного Хреста України та БФ «Право на захист», продовжує працювати над зменшенням вразливості до ризиків катастроф на сході України, розпочавши другий етап свого проєкту за фінансової підтримки Бюро Гуманітарної допомоги USAID. Вкрай важливо зміцнити спроможність місцевої влади запобігати масштабним катастрофам шляхом покращення планування, підготовки громад до реагування на ці ризики та розширення можливостей захисту цивільного населення в разі надзвичайної ситуації.

Протягом 24 місяців Консорціум зі Зменшення Ризиків працюватиме над реалізацією трьох цілей:

• Адвокація реформ управління ризиками надзвичайних ситуацій та покращення координації між ключовими національними та міжнародними зацікавленими сторонами в Україні;

• Покращення розуміння ризиків та зміцнення спроможності до управління ризиками органів влади та місцевого населення;

• Підвищення обізнаності, готовності та швидкого реагування громад на місцевому рівні.

Партнери мають планують взаємодіяти з 45 організаціями, безпосередньо з 6 348 особами та опосередковано з 216 000 особами шляхом:

  • розробки місцевих планів управління ризиками катастроф;
  • проведення зональних оцінок ризиків; аналізу ризиків пожеж;
  • оцінки водних ризиків; підготовки планів безпеки водопостачання та санітарії;
  • розробки мобільного додатку для підвищення обізнаності про ризики;
  • проведення інформаційних кампаній та більш ніж 50 тренінгів/сесій та аналітичних досліджень;
  • з загальною метою – сприяти, підвищувати обізнаність та покращувати управління ризиками катастроф в Україні та підтримувати Уряд України у виконанні його зобов’язань згідно Сендайської рамкової програми щодо зменшення ризику лих.

«Консорціум Зменшення Ризиків продовжує надавати технічну та планувальну підтримку для населених пунктів та адміністративних утворень сходу України, як це було розпочато 3 роки тому. Тим часом нещодавні лісові пожежі викликають дуже важливу стурбованість місцевих жителів і мають надзвичайно серйозні наслідки, які посилюються через зміни клімату та зменшення природних ресурсів. Це пріоритети, які не вирішуються протягом багатьох років і з високою ймовірністю можуть мати серйозні наслідки», – наголосив Бенуа Герфолт, координатор Консорціуму Зменшення Ризиків.

________________________________

Консорціум Зменшення Ризиків був створений у 2019 році та складається з групи міжнародних та національних неурядових організацій, які працюють в Україні – ACTED, Ініціативи IMPACT , БФ «Право на захист», Данський Червоний Хрест та Товариство Червоного Хреста України. Під керівництвом ACTED діяльність Консорціуму Зменшення Ризиків на зменшення вразливості до ризику лих на сході України. Партнерів об’єднує спільне бажання попередити, підготувати та захистити цивільне населення та критичні системи надання послуг від ризиків природних, екологічних та промислових небезпек на сході України.

Партнери Консорціуму Зменшення Ризиків

ACTED www.acted.org:

ACTED – це французька гуманітарна організація, яка діє у 37 країнах світу та підтримує понад 16 мільйонів бенефіціарів у всьому світі. Основна діяльність ACTED – рятувати життя та підтримувати людей у задоволенні їх потреб у важкодоступних районах. ACTED разом зі своїм партнером ІМПАКТ через ініціативу REACH вперше відреагувала на кризу в Україні в 2015 році. У 2017 році ACTED також розпочала спільне впровадження заходів щодо готовності до надзвичайних ситуацій та планування дій на випадок надзвичайних ситуацій з місцевими органами влади в районах, постраждалих від конфлікту. Сьогодні ACTED надає різноманітну гуманітарну допомогу та допомогу в цілях розвитку в Україні, включаючи надання грошової допомоги для забезпечення основних продовольчих та побутових потреб найбільш уразливих категорій населення; заходи щодо раннього попередження та економічної стабільності, такі як гранти на забезпечення основних послуг та покращення економічної можливості жінок; покращенн спроможності громадських організацій та місцевих органів влади в рамках децентралізації.

 

Ініціативи IMPACT https://www.impact-initiatives.org Ініціативи ІМПАКТ  є провідним аналітичним центром, що базується в Женеві. Разом із дочірними організаціями ACTED та УНОСАТ, ІМПАКТ запустила у 2010 році Ініціативу REACH, яка надає детальні дані, своєчасну інформацію та глибокий аналіз у контексті кризи, лих та переміщень для надання допомоги на основі доказів та прийняття рішень.  Починаючи з 2016 року, ініціатива REACH проводить щорічні міжвідомчі оцінки гуманітарних потреб для інформування та планів реагування в Україні. ІМПАКТ – в тому числі через ініціативу REACH – також забезпечує постійне управління інформацією, підтримку геоінформаційних систем та нарощування потенціалу гуманітарних установ та кластерів. ІМПАКТ розширяє потенціал та надає технічну підтримку місцевим органам влади на сході України з 2016 року.

 

«Право на захист» (R2P) http://r2p.org.ua/en/ Право на захист (R2P) – це українська неприбуткова організація. R2P займається захистом біженців, які опинилися в Україні через тяжкі обставини. R2P забезпечує захист та права людини інших вразливих мігрантів – постраждалих від конфлікту, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), осіб без громадянства, без документів та осіб, яким загрожує втрата громадянства. Основними програмними перевагами R2P є юридична допомога, моніторинг, захист, а також розбудова потенціалу уряду та громадянського суспільства. R2P має приблизно 150 співробітників, які працюють по всій Україні.

 

Данський Червоний Хрест (ДЧХ) https://www.rodekors.dk

Червоний Хрест Данії є частиною Руху Червоного Хреста, який діє у понад 190 країнах світу та налічує понад 11 мільйонів волонтерів. ДЧХ надає допомогу, особливо у районах з дуже обмеженим доступом та складними умовами більш ніж у 30 країнах світу. Присутній з 2014 року в Україні, ДЧХ працює у тісному партнерстві з Товариством Червоного Хреста України (ТЧХУ) і разом вирішує гуманітарні та соціальні потреби у більш ніж 15 регіонах України шляхом психосоціальної підтримки, грошової допомоги, заходи з підготовки до зими, спрямовані на збільшення соціальної згуртованості. ДЧХ підтримує галузевий, волонтерський та молодіжний розвиток ТЧХУ, а також сприяє готовності та здатності реагувати.

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) https://redcross.org.ua/en/

Товариство Червоного Хреста України є найбільшою національною гуманітарною організацією в Україні. Основна діяльність ТЧХУ вже понад 100 років полягає у забезпеченні захисту, запобігання та пом’якшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф та нещасних випадків, підтримки послуг громадського здоров’я та допомоги державним органам України у їх діяльності в гуманітарній сфері. Це досягається неупереджено, без будь -якої дискримінації щодо національності, раси, статі, релігії, мови, класових чи політичних переконань. ТЧХУ постійно присутній на Лінії розмежування, підтримуючи населення різними видами діяльності, у тому числі шляхом розповсюдження гуманітарної допомоги, тренінгів з надання першої допомоги, психосоціальної підтримки та допоміжних заходів із залученням місцевих громад. URCS також активно залучений до операцій МКЧХ на сході України.

Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA) https://www.usaid.gov

Бюро Гуманітарної допомоги USAID надає гуманітарну допомогу, що рятує життя, включаючи їжу, воду, притулок, екстрену медичну допомогу, санітарію та гігієну, а також послуги з критичної продовольчої допомоги – для найвразливіших спільнот, які проживають у важкодоступнх регіонах світу. BHA є провідним координатором з надання міжнародної допомоги в умовах стихійних лих, який використовує досвід та унікальні можливості інших державних установ США для ефективного реагування на стихійні лиха та складні кризи у всьому світі. BHA цілісно аналізує гуманітарну допомогу, надаючи допомогу до, підчас та після криз – від готовності та реагування, до надання надзвичайної допомоги та відновлення. Це включає програми, не пов’язані з надзвичайними ситуаціями, які лежать в основі ув’язки гуманітарної допомоги з довгостроковим розвитком і переходом до самостійності.

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2021/10/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%be%d1%80%d1%86%d1%96%d1%83%d0%bc%d1%83-%d0%b7%d1%96-%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d1%80%d0%b8/

 

Переглядів: 323 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024