Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 13 » Психічне здоров’я і чому ми про це говоримо
20:56
Психічне здоров’я і чому ми про це говоримо

ПСИХОСОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА НАСЕЛЕННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Говорячи про здоров’я, ми часто маємо на увазі тільки фізичне здоров’я людини,

не враховуючи психічне благополуччя людини, яке є невід’ємною його частиною.

 

 

 

У Статуті ВООЗ говориться: «Здоров'я – це стан повного фізичного, психічного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних дефектів»

 

Це визначення дає нам розуміння того, що психічне здоров’я включає в себе не тільки відсутність психічних розладів, а цілий комплекс, який включає в себе такий стан особистості, при якому вона здатна розвивати та реалізувати свої здібності, може переживати та використовувати ефективні стратегії подолання повсякденних життєвих стресів, реалізовувати свій професійний потенціал та сприяти розвитку у своїй громаді.

 

У своїй діяльності Товариство Червоного Хреста України приділяє особливу увагу піклуванню про психічне здоров'я осіб, сімей та спільнот, зокрема через проведення заходів з психосоціальної підтримки для населення, співробітників та волонтерів.

 

Така діяльність здійснюється Товариством вже 7 років. У 2021 році заходи з психосоціальної підтримки регулярно проводяться у Вінницькій, Луганській, Донецькій, Львівській, Миколаївській областях, а також періодично в інших областях України.

 

Заходи з психосоціальної підтримки включають в себе групи підтримки, заняття з елементами творчості, навчання корисним навичкам для життя, заняття з елементами творчості, сімейні заходи, заняття для покращення благополуччя дітей та інші.

 

Також, у Донецькій області активно впроваджується надання індивідуальної підтримки для найбільш потребуючих членів громад, зокрема для людей похилого віку, одиноких людей, людей з інвалідністю. З червня 2021 року волонтерами ТЧХУ було здійснено вже більше 500 домашніх візитів.

 

При цьому, Товариство Червоного Хреста також дбає про необхідну і важливу підтримку свої співробітників та волонтерів, проводячи навчальні тренінги для волонтерів та співробітників, групи підтримки, а також неформальні заходи для підтримки.

 

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/a.539438762759270/3684422921594156/

 

Переглядів: 216 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024