Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 14 » На Львівщині вшановують загиблих захисників України
14:26
На Львівщині вшановують загиблих захисників України

ПАНАХИДА ЗА ПОЛЕГЛИМИ

 

 

 

 

 

 

 

14 жовтня, у  День захисників та захисниць України та 79-річниці створення Української повстанської армії,

на Личаківському кладовищі у Львові відбулася панахида за загиблими у війнах українськими воїнами і покладання квітів

на полях почесних поховань.

 

 

 

 

 

 

 

 

На панахиду крім духовенства прийшли представники громадськості Львівщини, військові, керівництво та депутати Львівської обласної ради, представники обласної державної адміністрації, влади міста.

 

 

 

 

 

 

 

Вшановувати пам’ять борців за незалежність України розпочали молитвою біля Меморіалу невідомому воякові УПА, а згодом перейшли на 67 та 76 поля, де поховані захисники, які віддали життя, відстоюючи суверенність держави на сході України, в сучасній російсько-українській війні.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні українці з вдячністю, молитвами згадують мужніх людей, які в різні часи,  за складних обставин, загроз, заступалися за рідну землю. День захисників та захисниць,  День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та Покрову Пресвятої Богородиці -  ці чотири знаменні дати пов’язані між собою та символізують зв’язок поколінь, історичну традицію, нашу боротьбу за свободу, незалежність та свою державу», - наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та закликала не забувати про тих, хто щоденно віддано і жертовно продовжує захищати нашу землю від ворогів у зоні АТО/ООС.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

У панахиді взяв участь Олег Дуда, член президії Львівської ОО ТЧХУ, керівник депутатської фракції «ЄС» у Львівській обласній раді, відомий в Україні онкохірург.

Молитва за захисниками України відбудеться також у Гарнізонному храмі св.ап. Петра і Павла. Літургію очолить владика Степан Сус.

Нагадаємо, делегація депутатів та працівників  Львівської обласної ради 11 жовтня побувала на сході України. Львів’яни зустрілися із земляками, котрі служать у  24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила, та ознайомилися з умовами, в яких українські захисники виконують бойові завдання, а також передали їм гуманітарний вантаж.

 

 

Фото – ЛОР/офіційний сайт

За джереорм:

https://lvivoblrada.gov.ua/articles/na-lvivshchini-vshanovuyut-zagiblih-zahisnikiv-ukrajini?fbclid=IwAR2xn1hxxdLa_6TctukZnL0EJi3qEdI2HZTEF81VMINJ8mwG5yz_Z2cZM9g

 

Переглядів: 271 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024