Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 14 » Сьогодні - Всесвітній день захисту зору
15:20
Сьогодні - Всесвітній день захисту зору

 

БЕРЕЖІТЬ ЗІР!

 

 

 

 

 

 

 

Цей день щороку проводиться у другий четвер жовтня,

аби привернути увагу до низки проблем, пов'язаних з вадами зору.

 

 

Мета цього Дня полягає в тому, щоб нагадати світові про те, що кожен з нас має піклуватись про здоров’я очей та час від часу проходити обстеження.

 

Міжнародне агентство з профілактики сліпоти (IAPB) оголосило #LoveYourEyes темою Всесвітнього дня зору 2021 року.

 

 

 

 

 

 

"1 мільярд людей у ​​всьому світі мають погіршення зору, якому можна запобігти або яке належить усунути. Знижений або відсутній зір може мати значні та тривалі наслідки для всіх аспектів життя, включаючи щоденну особисту діяльність, взаємодію з громадою, шкільні та робочі моменти та можливість доступу до державних послуг.

Зниження зору може бути викликано кількома факторами, включаючи такі захворювання, як діабет і трахома, травми очей або такі стани, як рефракційна помилка, катаракта, вікова дегенерація жовтої плями або глаукома", - зазначила експерт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з офтальмології Олександра Павлів.

 

Завдяки сучасному рівню знань і технологій до 80% очних захворювань можна запобігти і вони піддаються лікуванню. Проте, через відсутність елементарних і доступних медичних послуг по догляду за очима мільйони людей в світі як і раніше піддаються ризику втрати зору.

 

Наприклад, за даними ВООЗ на 2017 рік, приблизно 26,3 мільйона чоловік в Африканському регіоні мають ту, чи іншу форму порушення зору. З них 20,4 мільйона людей мають низький зір, а 5,9 мільйона - сліпі. Африка зберігає сумну першість за кількістю очних захворювань. За оцінками, 15,3% сліпого населення в світі проживає саме в Африці.

 

 

 

 

 

 

Є свідчення, що кількість випадків запобігання розвитку сліпоти, викликаної інфекційними захворюваннями, такими як трахома, онхоцеркоз, офтальмологічні ускладнення після кору знижується. Тоді як кількість неінфекційних вікових змін очей, таких як катаракта, глаукома і діабетична ретинопатія, збільшується.

 

Було встановлено, що імунізація і додавання вітаміну А до раціону харчування уразливих груп населення ефективно знижує ризик сліпоти.

 

Для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору щорічно у другий четвер жовтня під егідою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я проводиться Всесвітній день зору.

 

У всьому світі порушення зору найбільш поширене серед чоловіків і жінок у віці 50 років і старше. Незважаючи на те, що більшість випадків порушення зору серед цієї вікової групи, такі як катаракта, можна легко лікувати.

 

В деяких частинах світу все ще необхідно докладати зусилля для забезпечення рівного доступу чоловіків та жінок до офтальмологічних служб.

 

У проведенні Всесвітнього дня зору беруть участь всі партнери в області профілактики порушення зору і відновлення зору. Цей день є також основною інформаційно-пропагандистською подією для профілактики сліпоти та глобальної ініціативи з профілактики сліпоти.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелами:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=439

https://business.facebook.com/healthloda/

 

Переглядів: 227 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024