Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 14 » Каланчацька РО ТЧХУ, що на Херсонщині, провела акцію з ПСП «Їхні долі – наша турбота»
21:55
Каланчацька РО ТЧХУ, що на Херсонщині, провела акцію з ПСП «Їхні долі – наша турбота»

ЕКСКУРСІЯ  В  ЕТНОМУЗЕЙ

 

 

 

 

 

 

У Міжнародний день охорони психічного здоров՚я, який відзначали у світі 10 жовтня,

 Каланчацька РО ТЧХУ провела акцію з психосоціальної підтримки «Їхні долі – наша турбота».

 

 

 

 

 

 

Про цю подію у соцмережі Фейсбук її учасники розмістили фотозвіт.

 

 

 

 

 

 

У пояснювальному тексті, зокрема, зазначається: «Відвідали Зелені хутори Таврії. Відповідно плану заходів з втілення в життя проєкту «Їхні долі – наша турбота», змішана група внутрішньо переміщених осіб (дорослі і діти), відвідали з екскурсією Зелені хутори Таврії. Екскурсовод провів нашу делегацію від куреня до куреня впродовж двох годин. В кожному курені ми пізнавали щось нове для себе та із захопленням слухали розповіді гідів. Завдяки психосоціальній підтримці, на деякий час забули про проблеми і негаразди, які трапляються у кожній родині, а у родинах ВПО цих невирішених проблем вистачає. Тож і дорослі, і діти отримали неймовірне задоволення від екскурсії. Всі учасники дякували за організовану екскурсію».

 

Довідково:

 

 

 

 

До цього додамо: на прилеглій території біля села Кардашинка Голопристанського району Херсонської області більше, ніж на 100 гектарах, розкинувся унікальний комплекс, своєрідний музей під відкритим небом, що об`єднує кілька десятків стародавніх українських хуторів.

 

 

 

 

 

 

Та це не просто музейні експонати, які можуть розглядати відвідувачі, це ціле живе місто. Таке собі містечко майстер-класів, де працюють вмілі майстри-ремісники. Демонструючи всім охочим найцікавіші давні українські ремесла. Здається, тут можуть навчити будь-якому з тих, про які ви коли-небудь чули, або якого ніколи й не бачили.

 

 

 

 

 

Хутір розпису тканин, Хутір свічкової справи, Хутір валяння вовни, Хутір коваля, Хутір лозоплетіння, Хутір гончарного мистецтва, Хутір лицарства, Хутір-Монетний двір, Хутір квасу, Хутір миловаріння… Та ще цікавіші Хутір чистого повітря, Вільховий хутір, Хутір Кожум`яки, Хутір торфу, Музичний та Хлібний хутори.

 

 

 

 

 

 

А ще тут є Цирульня, де вам розкажуть багато цікавого про історію цієї справи в Україні, та ще й навчать мистецтву косоплетіння. На Хуторі знахарки вас навчать розрізняти цілющі та отруйні рослини, а в Гарматному дворі покажуть, як стріляли справжні козаки. У місцевому зоопарку, який є контактним, можна годувати тварин, гладити їх та фотографуватись разом.

 

 

 

 

 

 

Проект «Зелені хутори Таврії» був задуманий ще у 2008 році як «синтез історії краю, екології і сучасного мистецтва для розвитку екологічного туризму». Сьогодні він є абсолютно унікальним для України та єдиним у своєму роді для всієї Європи.

 

 

 

 

 

 

Це місце, де відроджуються традиції, забуті вміння українського народу. А слово «Зелені» в назві комплексу означає не тільки колір луків та гаїв, а й концепцію ставлення до довкілля. Та хутори справді зелені, адже довкола – мальовнича природа, чисте повітря і краса Дніпровських плавнів та широких степів. Комплекс знаходиться поза міською зоною, він розташований уздовж траси, яка веде до Чорного моря.

 

 

 

 

 

 

Це територія «Дев’ятої козацької паланки» (територіально-адміністративна одиниця) в пониззі Дніпра. Колись тут розміщувались кардашинські хутори, які були знищені владою перед війною.

 

 

 

 

 

 

Територія комплексу надто велика для того, щоб обійти її пішки. Тому до послуг відвідувачів – місцевий транспорт. Він досить специфічний: такий собі торфоленд (переобладнаний трактор) або пічка (ГАЗ-66). А якщо зголоднієте – вам запропонують чудовий обід, приготований із місцевих екологічно чистих таврійських продуктів.

 

 

 

 

 

 

Екскурсії «Зеленими хуторами Таврії» наперед сплановані, щоб туристам не довелось блукати величезною територією. Тож програми розділяють за тематикою. Є, наприклад, Вільховий, Квітковий, маршрут під назвою «Розважайся-Розвивайся». Такі екскурсії дуже цікаві дітям.

 

 

 

 

 

 

Тож якщо комусь випаде нагода побувати на Херсонщині, то відпочивати можна не тільки на Дніпрі, але й в історико - розважальному комплексі «Зелені хутори Таврії», який недаремно так сподобався підопічним Каланчацької районної організації ТЧХУ, яку уже багато років очолює Тетяна Петруненко (на знімку), знає кожен клаптик землі у своєму й сусідніх районах, вміє організувати заходи з ПСП, і має вже перший вагомий доробок для оголошеного Товариством Червоного Хреста України Місяця психічного здоровя. Тож побажаймо їй нових успіхів на нелегкій ниві милосердя.

 

Фото – учасників екскурсії

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo?fbid=602280414533949&set=pcb.602280507867273

 

 

Переглядів: 265 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024