Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 15 » ВООЗ: смертність від туберкульозу в світі виросла вперше за десятиліття
09:25
ВООЗ: смертність від туберкульозу в світі виросла вперше за десятиліття

 

СУМНА  СТАТИСТИКА

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що кількість людей, котрі

загинули від туберкульозу, збільшилася вперше за більш ніж десятиліття.

 

 

Фахівці вважають, що стрибок захворюваності стався, в основному через те, що менше людей пройшли тестування і лікування, оскільки всі ресурси були скеровані на боротьбу з пандемією коронавірусу.

 

Про це інформує УНН з посиланням на офіційний сайт ВООЗ.

 

Деталі

 

У своєму щорічному звіті про туберкульоз, опублікованому в четвер, ВООЗ повідомило, що в минулому році від бактеріального захворювання померло 1,5 мільйона людей у всьому світі, що більше, ніж 1,4 мільйона смертей в 2019 році.

ВООЗ також повідомила, що в 2020 році у набагато меншої кількості людей було діагностовано туберкульоз: 5,8 мільйона проти 7,1 мільйона в 2019 році. За оцінками агентства, близько 4 мільйонів людей страждають на туберкульоз, але він у них ще не діагностований, що на 2,9 мільйона осіб більше, ніж у попередньому році.

"Це тривожна новина, яка повинна послужити глобальним тривожним сигналом щодо нагальної потреби в інвестиціях і інноваціях, щоб закрити прогалини в діагностиці, лікуванні та догляді за мільйонами людей...", - повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус.

ВООЗ заявила, що вплив пандемії на протитуберкульозні служби в 2020 році був "особливо серйозним", і набагато менше людей отримали лікування. Світові інвестиції в боротьбу з цією хворобою також впали в минулому році.

В рамках свого звіту ВООЗ визначила дві основні проблеми, які виникли в 2020 році в боротьбі з інфекцією: переміщення людських і фінансових ресурсів від протитуберкульозних служб до заходів реагування на Covid-19 і нездатність людей шукати і регулярно отримувати допомогу під час ізоляції.

Прогнози моделювання показують, що кількість людей, які захворіють і помруть від цієї хвороби, може вирости в 2021 і 2022 роках.

 

Доповнення

 

Викликана бактерією Mycobacterium tuberculosis, інфекція поширюється через вдихання крихітних крапельок при кашлі або чханні інфікованої людини. Туберкульоз зазвичай вражає легені, але може вражати й інші частини тіла, наприклад, нирки або мозок.

Близько чверті населення світу страждає латентною формою туберкульозу, тобто вони переносять цю бактерію, але не хворіють і не можуть її передати. У тих, хто є носієм цієї бактерії, є 5-10% шанс в кінцевому підсумку захворіти на туберкульоз.

Хвороба виліковна, якщо її виявити на ранній стадії, але лікарсько-стійкі форми ускладнюють зусилля по лікуванню. До країн з найбільшим числом випадків туберкульозу відносяться Індія, Китай, Індонезія, Філіппіни, Нігерія, Бангладеш і Південна Африка.

Докази існування туберкульозу були виявлені в єгипетських муміях і вважається, що за всю історію людства він убив більше людей, ніж будь-яке інше інфекційне захворювання. Щорічно туберкульоз вбиває більше людей, ніж СНІД і малярія.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1948188-vooz-smertnist-vid-tuberkulozu-v-sviti-virosla-vpershe-za-desyatilittya

 

 

Переглядів: 234 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024