Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 16 » Про нас пишуть: ТВ «Суспільне» зняло сюжет про волонтерів ЗШР Івано-Франківської ОО ТЧХУ
12:28
Про нас пишуть: ТВ «Суспільне» зняло сюжет про волонтерів ЗШР Івано-Франківської ОО ТЧХУ

 

РЕПОРТАЖ З АКЦІЇ «ТВОЄ СЕРЦЕ ВАЖЛИВЕ» НА ПРИКАРПАТТІ

 

 

 

 

 

 

 

У Всесвітній день серця волонтери ЗШР Червоного Хреста Прикарпаття

навчали разом з медиками першої допомоги мешканців м.Івано-Франківська.

 

 

До Всесвітнього дня серця  у середмісті Івано-Франківська медики обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України та волонтери Червоного Хреста провели 29 вересня навчальний тренінг із надання першої допомоги.

 

За словами організаторів, ця акція має на меті підвищити обізнаність людей про захворювання серця, повідомляє з місця події кореспондентка Суспільного.

 

Інструктор з першої допомоги та волонтер Товариства Червоного Хреста Андрій Жиравов показує іванофранківцям, як правильно робити непрямий масаж серця та штучне дихання. Чоловік розповідає, що правильне проведення цих маніпуляцій може врятувати життя людині до приїзду медиків. Непрямий масаж серця, за словами Андрія Жиравова, слід проводити із частотою не менше 100 натисків у хвилину у співвідношенні до штучного дихання 30:2. Також інструктор каже, що важливо тиснути на грудну клітку вище від мечоподібного відростка.

Суспільне Карпати

 

 

 

 

 

На знімку: Інструктор з першої допомоги, волонтер Товариства Червоного Хреста Андрій Жиравов показує іванофранківцям, як правильно робити непрямий масаж серця та штучне дихання

 

"Я в цій сфері працюю вже чотири роки, навчив понад 500 іванофранківців. Ми стараємося кожного півріччя проводити тренінги в центрі міста. Тому я знаю, що люди в Івано-Франківську частково знають, як правильно надавати допомогу постраждалому. Деякі приходять на тренінги вже зі своїм досвідом", — каже Андрій Жиравов.

 

Іванофранківка Вікторія Линик сьогодні вперше спробувала зробити непрямий масаж серця на манекені. Жінка вважає, що ці знання вкрай необхідні для кожного. Влітку Вікторія стала свідком загибелі хлопчика на річці. Тоді, каже, очевидці не змогли надати дитині правильну першу допомогу.

 

"Ми проводили реанімацію. Але вона була неспішна. Це дуже важко, потрібна сила. Мені важко було натискати. Хлопчика тримали 10 хв. Приїхала "швидка", забрала його. І от, як сказав інструктор, треба робити по 100-120 натисків і по два вдихи. Ну це досить важко", — розповідає Вікторія Линик.

Суспільне Карпати

 

 

 

 

 

 

На знімку: Волонтери Червоного Хреста показують франківцям, як робити непрямий масаж серця

 

За словами лікарки - епідеміологині обласного центру контролю та профілактики хвороб Прикарпаття Ірини Федорів, торік 70% смертей на Прикарпатті сталися через серцево-судинні захворювання. Також лікарка розповіла, що частіше проблеми із серцем почали діагностувати у молоді та людей середнього віку.

 

"Пандемія COVID-19 стала таким провокаційним фактором. Тому що люди із серцево-судинними захворюваннями є більш уразливими та більш сприятливими до важкого перебігу коронавірусної інфекції. Жителям потрібно проходити медогляд щорічно, а людям, які є в зоні ризику, ми рекомендуємо проходити профілактичні огляди", — каже Ірина Федорів.

Суспільне Карпати

 

 

 

На знімку: Волонтер Червоного Хреста показує, як робити штучне дихання

 

За словами лікаря-інтерна станції швидкої та невідкладної медичної допомоги Олександра Стойка, причинами серцево-судинних хвороб є насамперед стан екології, нездорове харчування та шкідливі звички. За його спостереженнями, найчастіше під час викликів пацієнти скаржаться саме на біль у серці.

"Потрібно людину зручно покласти, спитати в неї, де болить. Зазвичай може віддати у вухо, ліву руку, лопатку. Викликати, звісно, "швидку" і спитати, чи є якісь ліки біля неї", — радить лікар-інтерн.

 

Під час акції, присвяченої Всесвітньому дню серця всі охочі могли проконсультуватися із кардіологами та виміряти артеріальний тиск.

 

Фото – ТВ «Суспільне.Карпати»

За джерелом:

https://suspilne.media/167728-vsesvitnij-den-serca-mediki-ta-volonteri-cervonogo-hresta-navcali-frankivciv-domedicnoi-dopomogi/

 

 

 

 

Переглядів: 262 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024