Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 16 » У Львові організували концерт для незрячих та людей з вадами зору
15:39
У Львові організували концерт для незрячих та людей з вадами зору

КОНЦЕРТ У КІНОПАЛАЦІ

 

 

 

 

 

 

15 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день білої тростини,

 який затвердили у 1970 році з ініціативи Міжнародної федерації сліпих.

 

Цей день покликаний привернути увагу оточуючих  до проблем людей з вадами зору, дозволивши їм відчути себе повноцінними, а іншим перейнятися долею людини з фізичною вадою. Головні гасла Міжнародного дня білої тростини - толерантність, рівноправність та інтеграція.

 

 

 

 

 

 

Відзначення відбулося напередодні, 12 жовтня, у Кінопалаці ім. Довженка Традиційно захід організувала ГО «Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» (ГО ЛОО УТОС). Серед запрошених - люди із вадами зору, представники міської та обласної влади.

 

 

 

 

 

 

Для відвідувачів заходу виступали колективи художньої самодіяльності, а також представили показ творчих робіт осіб з вадами зору.   

 

Окрім того, членів ГО ЛОО УТОС Оксану Винницьку та Оксану Вавілову нагородили грамотами Львівської обласної державної адміністрації - за активну громадську діяльність, вагомий внесок у захист інтересів незрячих, інтеграцію їх у суспільство та з нагоди відзначення Міжнародного дня білої тростини.

 

Грамоти вручила начальниця управління соціального обслуговування  департаменту соціального захисту населення ЛОДА Тетяна Медвідь.

 

Довідково:

 

На виконання заходів обласної Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки у 2021 році закупили 110 тонометрів та 25 глюкометрів з мовним виводом для осіб з інвалідністю І та IІ груп по зору. Також заходами даної Програми передбачено, що  особи, яким за медичними показами призначено очне протезування, отримують компенсацію за виготовлення та встановлення очних протезів.

 

Фото – ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=62779

 

Переглядів: 207 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024