Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 16 » Всесвітній день здорового харчування
21:54
Всесвітній день здорового харчування

 

 

ДОВГОЖИТЕЛІ – ХАРЧУЮТЬСЯ ПРАВИЛЬНО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета Всесвітнього дня здорового харчування – 

привернути увагу громадськості до проблем харчування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80 відсотків усіх захворювань певною мірою пов’язані з їжею, а 40 відсотків з них безпосередньо пов’язані з харчуванням людини.

 

Здорове харчування — це не тільки гарне самопочуття, міцна нервова система й нормалізація ваги, але й любов, повага до себе та прагнення до здорового і тривалого життя.

 

Що ж кожен із нас може зробити, щоб харчуватися краще? Ділимося основними порадами.

 

1.Овочі та фрукти обов’язково мають бути присутніми на вашій тарілці. З’їдайте не менше 300 г овочів та фруктів на день. Найкраще додавати овочі до кожного прийому їжі — цілий овоч чи кілька ложок салату до страви. Бажано, щоби вони становили приблизно від чверті до третини вашого раціону. Це не стосується картоплі, адже вона крохмалиста, містить мало клітковини й багато калорій.

 

2.Здорове харчування передбачає споживання м’яса птиці, телятини тощо. Також 2–3 рази на тиждень бажано їсти рибні страви, хоч одну з них — з морської жирної риби. Хороший вибір — це судак, короп, минтай, хек, лосось, несолоний оселедець та інші. Щодня варто з’їдати 1–2 яйця.

 

3.Прагніть вживати одну порцію (75 г) бобових на добу — квасолю, горох, червону сочевицю та нут. Споживайте щодня дві столові ложки різноманітних несолоних та несолодких горіхів. Найбільша харчова цінність у волоських горіхах.

 

4.Надавайте перевагу цільнозерновим продуктам. Це вівсяна, гречана та пшенична каші, нешліфований рис, а також макарони з твердих сортів пшениці, цільнозерновий хліб та хлібці. Випічки з білого борошна краще споживати менше, особливо якщо в ній багато солі та цукру.

 

5.Намагайтесь їсти нежирні молочні продукти 2–3 рази на день. Наприклад, молоко, йогурт, кефір, твердий та кисломолочний сир, сметану. Кальцій, який міститься в них, засвоюється організмом найкраще. Бажано обирати продукти без цукру та з невисокою жирністю. Споживання вершкового масла слід обмежити.

 

6.Вживайте достатню кількість води, пийте, коли відчуваєте спрагу, адже зневоднення також небезпечний стан для здоров’я.

 

7.Стежте за тим, що написано на етикетці продукту та обирайте продукти, що містять менше солі та доданих цукрів.

 

Змінити раціон за один день неможливо: головне послідовно йти до мети — тоді здорове харчування стане для вас цілком природним.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.facebook.com/phc.org.ua/photos/a.353782784746456/3298137970310908/

 

Переглядів: 243 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 07:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024