Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 18 » Сьогодні - Міжнародний день жіночого щастя
15:55
Сьогодні - Міжнародний день жіночого щастя

ЖАР-ПТИЦЯ ЖІНОЧОГО ЩАСТЯ

 

 

 

 

В Україні жінки звикли святкувати день 8 березня, тому не всі ще чули про існування відносно

нового свята в жовтні — Міжнародного дня жіночого щастя. Цей день відзначають 18 жовтня.

 

 

Що це за день?

 

Свято покликане підвищити у всьому світі рівень жіночої обізнаності щодо депресії та способів її подолання. Вважається, що жінки вдвічі частіше, ніж чоловіки, страждають від депресивних станів. Жіноча депресія погіршує не лише життя жінки, але й життя її сім’ї, руйнує стосунки та кар’єру, негативно впливає на працездатність і, як наслідок, навіть на економіку країни в цілому.

 

На жаль, депресія — це не просто поганий настрій, це реальна хвороба, тому їй присвячено не один пам’ятний день. В цьому місяці ми вже відзначали Всесвітній день психічного здоров’я, а в березні існує Міжнародний день боротьби з депресією.

 

Радимо також прочитати нашу статтю 7 способів впоратися зі стресом із розділу Саморозвиток.

 

Як виникла ідея відзначати Міжнародний день жіночого щастя?

 

Американка Карін Рокінд завагітніла у 43 роки. Разом з чоловіком Джошем вони з радістю чекали народження малюка. 18 жовтня 2017 року Карін пішла до лікаря на черговий огляд і неочікувано дізналася невтішну новину — у дитини немає серцебиття. Карін втратила дитину.

Незважаючи на те, що Рокінд на той час вже була відомим у США жіночим коучем, мотиваційним спікером, спеціалістом в області позитивної психології та науки про щастя, вона була в розпачі. Її охопила глибока депресія. Жінка навіть втратила бажання жити. Хоч багато років вона навчала інших, як бути щасливими, зі своїм особистим горем впоратися самотужки не могла.

Карін допомогло пережити втрату дитини передусім те, що вона мала багато справжніх друзів та прихильників її діяльності. Подруги Карін ні на мить не залишали її на самоті. Друзі з коледжу залишали свої справи, щоб приїхати та розділити її біль. Жінки зі всього світу, яким вона колись допомогла, кожного дня писали листи та відправляли посилки. Зрештою, це врятувало життя Карін.

Коли перша хвиля горя відступила, жінка почала використовувати для боротьби з депресією свої власні знання. Вона застосувала всі можливі методи — готувала собі здорову їжу, читала, вела щоденник, займалася медитацією та використовувала інструменти позитивної психології, щоб зцілитися та вийти через трагедію на новий рівень самопізнання.

Якось у стані медитації Карін ясно відчула, що її головне покликання у цьому житті — боротьба з жіночою депресією.

Ще навчаючись в аспірантурі, вона ретельно вивчала цю проблему. Жінки в наш час дуже багато працюють, але заробляють при цьому менше, ніж чоловіки. Крім того, на них покладено основний тягар домашніх справ та виховання дітей. Жінки страждають від дискримінації, схильні до тривожності та низької самооцінки.

Карін Рокінд і сама протягом життя часто зазнавала відчуття депресії та тривоги, доки не усвідомила нарешті ту просту істину, що треба пізнавати себе й любити такою, якою ти є. Коли жінка не зраджує собі, дозволяє мати власні вади й недоліки, розуміє свої найзаповітніші бажання та дозволяє собі жити повноцінним життям — вона щаслива. Нехай хто завгодно засуджує жінку за емоційність, зайву вагу, сивину, за бажання працювати чи залишатися вдома, — все це сторонні, штучно нав’язані стандарти.

Не можна і не треба бути ідеальною для всіх.

У Карін з’явилася ідея започаткувати свято — день, в який жінки всього світу можуть не відчувати себе наодинці зі своїм пригніченим станом та іншими психологічними проблемами. Вона поділилася цим задумом з різними людьми — з друзями, психологами, слухачками своїх тренінгів. Їх реакція була приголомшливою — жінки з різних країн потребували підтримки та бажали об’єднати свої зусилля у пошуках внутрішньої гармонії.

Так виник Міжнародний день жіночого щастя.

 

Типові питання та відповіді про Міжнародний день жіночого щастя

 

  • Коли вперше святкували Міжнародний день жіночого щастя?
  • Вперше цей день як міжнародне свято було відзначено 18 жовтня 2018 року.
  • Скільки країн вже долучилися до святкування?
  •  Міжнародний день жіночого щастя святкують у 25 країнах на шести континентах.

 

 

Як відзначати Міжнародний день жіночого щастя?

 

 

 

 

 

Міжнародний день жіночого щастя — дуже молоде свято, тому в Україні воно поки що не має усталених звичаїв. Але ми можемо брати за приклад традиції, що вже склалися у інших країнах.

Зазвичай цього дня проводяться різноманітні семінари та тренінги для жінок, в ході яких учасниці діляться розумінням того, що для них є щастям. Також жінки висловлюють ідеї щодо надання допомоги тим, хто її по-справжньому потребує.

Влаштовуються презентації книг та журналів, які навчають жінок мистецтву любити себе, приймати свою особистість, долати складні періоди у житті. Багато жінок просто телефонують своїм родичкам, подругам і знайомим, щоб підтримати і побажати щастя.

Важливо також просто поділитися інформацією про цей день з тими хто її потребує.

 

Чому важливий цей день?

 

Не всі жінки у буденних клопотах знаходять час для того, щоб нарешті визначитися зі своєю власною версією щастя і тих речей та обставин, що його дарують. Багато жінок продовжують шукати щастя у зовнішньому світі, не замислюючись над своєю незаперечною здатністю створювати його. 

  1. Цей день дає жінкам нагоду замислитися про те, чого вони насправді прагнуть, про що мріють і що робить їх життя яскравим і насиченим.
  2. Зазвичай навіть дрібниці можуть повернути радість. Можна нарешті зайнятися релаксацією, записатися на йогу чи психологічний тренінг, подарувати собі цікаву книжку, помедитувати, послухати гарну музику. Це може бути будь-яке заняття — головне, щоб воно приносило відчуття гармонії та наповненості.
  3. Допомагаючи собі та іншим у Міжнародний день жіночого щастя,  жінки разом створюють великий потенціал для викорінення жіночої депресії, а також для розширення прав і можливостей жінок у всьому світі. Це має велике значення не тільки для сучасності, але й для майбутніх поколінь.

 

 

Фото – ілюстративні

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-zhinochoho-shchastia/

 

 

Переглядів: 258 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 02:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024