Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 20 » У Львові відбувся круглий стіл, присвячений проблемам проведення вакцинації проти Covid-19
18:56
У Львові відбувся круглий стіл, присвячений проблемам проведення вакцинації проти Covid-19

 

ЯК  ЗДОЛАТИ  НЕДУГУ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 20 жовтня, у Львові відбувся круглий стіл на тему «Підтримка зусиль

Товариства Червоного Хреста України щодо впровадження вакцинації проти Covid-19».

 

 

 

Основною метою заходу було сприяння розвитку ефективної системи вакцинації на Львівщині силами бригад медиків закладів охорони здоров՚я області та Червоного Хреста. Організатором круглого столу виступила Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України (голова Уляна Стельмах).

 

 

 

 

 

 

Учасниками заходу стали: Львівська обласна державна адміністрація (директор Департаменту охорони здоров՚я Орест Чемерис), Львівська клінічна інфекційна лікарня (головна епідеміологиня ЛОДА Наталія Тімченко-Іваненко), Львівський обласний інформаційно - аналітичний центр медичної статистики (директор Мар՚яна Служицька).

 

 

 

 

 

 

Під час заходу були представлені буклети і плакати, а також заслухана інформація голови Львівської ОО ТЧХУ Уляни Стельмах на тему: «Стан та перспективи участі ЛОО ТЧХУ у профілактиці та пропаганді масової вакцинації населення в області». У ній були зазначені головні моменти участі Львівської ОО ТЧХУ в загальних зусиллях щодо подолання пандемії. Це транспортні послуги у розвезенні продуктових наборів у межах Львова лежачим хворим та неповносправним, роздача респіраторів і засобів гігієни медичному персоналу районних лікарень в Бродах, Старому Самборі, Городку та ін. районних центрах. Вони надійшли у Львів з Німеччини, як гуманітарна допомога.

 

Була організована доставка продуктових і гігієнічних наборів людям віком 65+, закуплених у кількості 1000 штук на кошти Британського Червоного Хреста. З м. Роттердама (Нідерланди), Червоний Хрест отримав і розмитнив медичне обладнання, функціональні ліжка і матраци до них для обласної лікарні швидкої допомоги вартістю 500 тисяч грн. Така ж послуга була надана і 8-й міській лікарні, зокрема недавно відкритому тут коронавірусному відділенню. Було виконано багато інших робіт.

 

 

 

 

 

 

Під час обговорення  піднімались актуальні питання щодо поліпшення взаємодії та координації зусиль Червоного Хреста і медичних закладів області щодо пропаганди масової вакцинації від коронавірусу, подальше надання транспортних послуг для обслуговування гірських районів, формування у селах малих груп для вакцинування від коронавірусу тощо.

 

 

 

 

 

 

Голова Львівської ОО ТЧХУ Уляна Стельмах зазначила: «Червоний Хрест Львівщини включився у профілактичну роботу з пропаганди типових методів протидії інфекційній недузі Covid-19 ще навесні минулого року. За цей час в області розповсюджено понад 50 тисяч плакатів, 70 тисяч буклетів, організовано понад 100 тисяч тематичних бесід з населенням області. В червні поточного року Червоний Хрест Львівщини взяв участь у серологічних дослідженнях МОЗ України, щодо вивчення імунітету та вироблення антитіл у тих мешканців області, котрі перехворіли коронавірусом. Наші бригади першими в країні виконали цю роботу, за що була висловлена подяка НК ТЧХУ та МОЗ України. Я вважаю, що популяризацію знань з профілактики і типових правил захисту від Covid-19 треба продовжити й навіть  активізувати, бо прийшов час шукати нові шляхи співпраці у подоланні цієї підступної інфекційної недуги».

 

 

 

 

 

 

Хочеться вірити, що все накреслене і обговорене за круглим столом, буде втілено в життя і коронавірус нарешті покине межі Львівської області.

 

 

Фото –  автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Львівської обласної організації НСЖУ

 

 

 

Переглядів: 213 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024