Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 23 » За розлучення з аб'юзером будуть виплачувати компенсацію
11:43
За розлучення з аб'юзером будуть виплачувати компенсацію

ЩЕ ОДИН КРОК ДО ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ

 

 

 

 

 

 

 

В Австралії планують виплачувати по 5000 австралійських доларів (3700 доларів США) жертвам токсичних стосунків

 

 

Про це розповідає американський телеканал CNN.

 

Програма підтримки стосуватиметься всіх статей, однак влада очікує, що спочатку заяви на компенсацію писатимуть жінки.Ініціативу ухвалили через побоювання правозахисників з приводу вкрай високого рівня домашнього насильства. Згідно з урядовими даними, в Австралії приблизно раз у два місяці через жорстокість партнера помирає одна жінка.

 

Попри це, виконавча директорка Вікторіанського жіночого фонду Мері Крукс переконана, що в Австралії необхідно організувати дебати щодо цієї проблеми.

 

 

 

 

 

 

«Тут є велика морально-етична і політична проблема. Чому жінці доводиться далі переживати цю надзвичайну травму і перетурбації у своєму житті, коли вона, власне, не завдавала жодної шкоди. Чому вона повинна бути в такому становищі, щоб швидко забрати дітей і домашніх тварин і, можливо, не мати притулку», — заявила Крукс.

 

Наразі Австралія чи не остання в міжнародних рейтингах гендерної рівності.У звіті Всесвітнього економічного форуму за 2021 рік країна на п`ятдесятій позиції. Різниця в заробітних платах жінок та чоловіків в Австралії становить 13,4%, що є рекордно низьким розривом.

 

 

 

 

 

 

Проте пандемія коронавірусу тільки поглибила економічну нерівність та призвела до сплеску домашнього насильства.

 

Довідково:

 

Аб'юзивні стосунки (від англ. abusive relationships— насильницькі стосунки або взаємини, в яких одна людина порушує особисті кордони іншої, принижує, допускає жорстокість в спілкуванні та діях з метою придушення волі жертви. Це принизливі взаємини між «тираном» і «жертвою», які супроводжуються постійними маніпуляціями за допомогою грошей, шантажу, погроз і фізичної агресії, а також моральним знущанням з боку агресора.

 

У такому типі стосунків жертва й агресор не міняються місцями, жертва з ряду причин не може вийти з цих узаємин. Насильницькі стосунки є основою домашнього насильства, проте є не тільки сімейними, можуть існувати в будь-яких інших видах міжособистісних зв'язків.

 

Термін насильник вживається для опису людини, яка застосовує насильницькі методи: психологічне, фізичне, сексуальне або економічне насилля, для досягнення своїх цілей.

 

Насильником може бути як чоловік, так і жінка, проте чоловіки складають більшість (оскільки, за офіційною статистикою, є більшістю агресорів у загальному контексті гендерного насильства), вони також частіше застосовують фізичне та сексуальне насильство, на відміну від жінок, що в більшості випадків є реакцією на психологічне насилля з боку жінки.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://wz.lviv.ua/news/444871-za-rozluchennia-z-abiuzerom-budut-vyplachuvaty-kompensatsiiu

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B1%27%D1%8E%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D1%96_%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%83%D0%BD%D0%BA%D0%B8

 

 

 

Читайте також: Ображаєш дружину? Сідай у в’язницю!

 

Переглядів: 227 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024