Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 23 » Гуманітарні організації наодинці не впораються з кризою в Афганістані – Міжнародний Комітет Червоний Хреста
20:48
Гуманітарні організації наодинці не впораються з кризою в Афганістані – Міжнародний Комітет Червоний Хреста

ЗАКЛИК  ДО  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

МКЧХ закликав міжнародне співтовариство взаємодіяти з новим урядом Афганістану

з «Талібану», оскільки групи допомоги наодинці не зможуть запобігти гуманітарній кризі.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

 

Афганістан занурився в кризу через раптове припинення іноземної допомоги на мільярди доларів після краху підтримуваного Заходом уряду й повернення до влади Талібану в серпні.

 

 

 

 

 

 

Генеральний директор Роберт Мардіні сказав, що з того часу, як звідси були виведені війська міжнародної коаліції, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) активізував свої зусилля в країні. Інші благодійні організації також активізувалися. Однак «гуманітарні організації, об'єднавши свої сили, можуть зробити лише певну кількість речей. Вони можуть запропонувати тимчасові рішення», - зазначив Мардіні.

 

На думку гендиректора МКЧХ, підтримка з боку міжнародного співтовариства, яке досі виявляло обережний підхід до взаємодії з талібами, має вирішальне значення для надання основних послуг.

 

У четвер Організація Об'єднаних Націй оголосила про створення фонду для надання фінансової допомоги готівкою безпосередньо афганцям, що, за словами Мардіні, вирішить проблему протягом трьох місяців. «Афганістан - це комплексна криза, яка посилюється з кожним днем», - сказав він, пославшись на десятиліття конфлікту, що посилюється наслідками зміни клімату та пандемії COVID-19.

 

Мардіні сказав, що 30% із 39 мільйонів населення Афганістану страждають від серйозного недоїдання й що 18 мільйонів людей у країні потребують гуманітарної допомоги або захисту.

 

 

 

 

 

 

Як повідомлялося, після виведення військ міжнародної коаліції з Афганістану таліби 15 серпня вранці оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці країни. Згодом Талібан заявив, що контролює всю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

 

Фото – Reuters

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3337759-gumanitarni-organizacii-naodinci-ne-vporautsa-z-krizou-v-afganistani-cervonij-hrest.html

 

Читайте також: Афганістан: Талібан-2 виявився прийнятнішим за Талібан-1

Переглядів: 243 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024