Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 24 » Зелена аптека: Рецепти чаю з ягодами для профілактики осінньої застуди
20:58
Зелена аптека: Рецепти чаю з ягодами для профілактики осінньої застуди

 

ЗАСОБИ ПРОТИ ЗАСТУДИ

 

 

 

 

 

 

 

Готуючи нині гарячі напої від застуди для своїх підопічних,

патронажні сестри Червоного Хреста України, користуються,

переважно, перевіреними в народній медицині, популярними рецептами:

 

 

 

Чай з калиною і лимоном

  • вода - 1 л;
  • лимон - 1 шт;
  • калина - 200 гр;
  • мед - за смаком.

 

Калину перебрати, промити і викласти в чайник. Залити окропом, накрити кришкою і настоювати протягом 10 хвилин. Додати лимон, нарізаний часточками, і мед. Накрити кришкою і дати настоятися ще 5-7 хвилин. За смаком можете додати м'яту.

 

Імбирний чай з лимоном

  • тертий імбир - 1 ч.л;
  • вода - 1 стакан;
  • мед, лимон, цукор - за смаком.

 

З лимона зняти шкірку і натерти плід на дрібній тертці. На 1 склянку води потрібна 1 ч.л імбиру з гіркою, збільшуйте кількість інгредієнтів, орієнтуючись на свої потреби.

 

Підігріти в кавовій турці воду, всипати імбир. За бажанням можна додати лимонну цедру. Почекати, поки вода закипить і проварити 3-5 хвилин.

У чашку покласти мед, скибочку лимона і цукор, влити імбирний відвар. 

 

Яблучний чай з журавлиною

  • солодкі яблука - 2 шт;
  • журавлина заморожена або свіжа - 100 гр;
  • брусниця заморожена або свіжа - 100 гр;
  • сушені яблука - 80 гр;
  • кардамон - 1 ч.л;
  • вода - 1 л;
  • мед - за смаком.

 

Ягоди і сушені яблука промити, у свіжих яблук видалити серцевину, нарізати скибочками. У чайник викласти журавлину, брусницю, сушені і свіжі яблука, додати кардамон. Залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися протягом години.

 

Каркаде з прянощами

  • сушений каркаде - 2 склянки;
  • вода - 8 склянок;
  • цукор - 1 склянка;
  • гвоздика сушена - 6 шт;
  • кориця - 2 палички;
  • Ваніль - 1 ч.л;
  • мускатний горіх - щіпка.

 

Взяти сотейник, викласти всі спеції, залити водою. На повільному вогні варити суміш, помішуючи, близько 30 хвилин. По готовності перелити чай в склянки або чашки, подавати з паличкою кориці.

 

Чай з м'ятою і мандарином

  • мандарин - 1 шт;
  • гвоздика сушена - 6 шт;
  • кориця - 1 паличка;
  • перець духмяний горошком - 3 шт;
  • м'ята сушена - 1 ч.л;
  • меліса сушена - 1 ч.л;
  • вода - 400 мл;
  • мед або цукор - за смаком.

 

У каструлю або сотейник вилити воду, злегка підігріти. Викласти корицю, гвоздику і запашний перець, кип'ятити протягом 5 хвилин. Зняти відвар з вогню, додати мелісу, м'яту і мандаринові кірки. Перемішати, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин.

 

Перед подачею напій процідити і вилити в чашки, змішавши з мандариновим соком. За смаком додати мед або цукор.

 

Чай, як відомо, - це не тільки смачний напій, а й відмінний засіб проти осінньої застуди. Скориставшись поданими вище рецептами, ви, без сумніву, швидше станете на ноги і забудете про свою недугу.

 

 

Фото – ілюстративне

 

За джерелом:

https://www.unian.ua/recipes/yak-zrobiti-smachniy-chay-originalni-recepti-garyachogo-napoyu-11546197.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 347 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024