Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 24 » День свекрухи і тещі / Mother-In-Law Day
21:58
День свекрухи і тещі / Mother-In-Law Day

 

СВЯТО «ДРУГОЇ МАМИ»

 

 

 

 

 

 

 

В останню неділю жовтня роблять привітання як з Днем тещі, так і з Днем свекрухи.

 

 

Як виникла ідея відзначати День свекрухи та тещі?

 

Mother-In-Law Day бере свій початок з 1934 року. Тоді, 5 березня, редактор однієї техаської газети, Джин Хоу, зазначив у своєму виданні, що було б чесно відзначати, окрім днів матері та батька, також День тещі, бо вона є другою матір’ю. Офіційних підтверджень цій історії немає, проте сьогодні вона сприймається, як достовірна.

 

З часом почали вітати не тільки тещ, а й свекрух, в наші дні свято прийшло у країни Латинської Америки та Європи. Перші декілька років святкували в березні, пізніше перенесли дату на останню неділю жовтня. В Україні відзначення цього дня розпочалось зовсім нещодавно.

 

День свекрухи та тещі в історії

 

  • 1934 5 березня

В 1934 році відбулося перше святкування за зразком Дня матері – в Амарілло, штат Техас.

  • 1970 ?

В 1970 році Американське товариство флористів проголосило останню неділю жовтня Національним Днем ​​свекрухи та тещі.

 

Типові Питання та відповіді про День свекрухи і тещі

 

  • Якого числа День тещі?
  • Це свято припадає на останню неділю жовтня.
  • Чи святкується День свекрухи в Україні?
  • Святкування відбувається в Україні так, як і у всьому світі, бо воно є міжнародним.
  • Що дарувати?
  • Даруйте листівку з щирими побажаннями та квіти.
  • Чи треба відмічати?
  • В наш час рідним людям приділяється мало уваги, тому Mother-In-Law Day є необхідним для святкування у родинному колі.

 

Як відзначати День свекрухи та тещі?

 

Чітких правил того, як відзначати цю дату не існує, бо свято має неофіційний характер. Не дивлячись на це, завжди є можливість вибрати свій варіант привітання.

  1. Незалежно від близькості відносин зі свекрухою/тещею, привітайте її. Навіть маленький жест уваги запам’ятається надовго. Запропонуйте вашій «другій матері» піти до улюбленої кав’ярні чи на прогулянку, пригостивши смачною кавою.
  2. Для свекрухи буде дуже приємно, якщо ви попросите її навчити вас робити те, в чому вона є професіоналом, – готувати за спеціальним рецептом, редагувати резюме, виступати на публіці, пересаджувати рослини тощо.
  3. Пам’ятайте, що найдорожчий подарунок – це увага. Іноді достатньо лише обіймів або щирого компліменту. Проведіть час з матерями, готуючи спільну вечерю та слухаючи цікаві розповіді з минулого. Перегляньте у домашньому колі сімейні фото чи відео. Зробити матір щасливою дуже просто!
  4. В якості подарунку можна запросити тещу або свекруху до торгового центру, де ви матимете змогу провести час разом та купити саме те, що потрібно.
  5. Альтернативою шопінгу є букет квітів, який не залишить байдужою «другу матір», подарує їй атмосферу свята.

Цікаві ідеї подарунку: кімнатні рослини, домашні солодощі, предмети затишку та інтер’єру. Похід на відпочинок у СПА-салон як альтернатива домашнім посиденькам.

 

Чому ми любимо цей день?

 

Незважаючи на досить напружені відносини між зятем і тещею/невісткою та свекрухою в багатьох родинах, треба розуміти, що мати коханої людини – частина сім’ї. Ця жінка прагнула віддати найкраще своїй дитині та виховувала її довгі роки. Навіть зараз, коли її малятко виросло, знайшло другу половинку, можливо має власних дітей, матір не припиняє допомагати й піклуватися. Розкривши душу, вона няньчить онуків і дає поради.

 

Кожна матір прагне, щоб її діти були захищеними, незалежно від віку. Теща та свекруха в багатьох випадках дуже люблять зятя чи невістку, зберігають повагу до них та оберігають стосунки в родині.

 

Іноді потрібні роки, щоб налагодити стосунки зі своєю «другою мамою». В інших випадках негайно встановлюється зв’язок: навідуйтесь, не забувайте телефонувати, піклуйтеся та приділяйте увагу. Коли діти здорові та щасливі у своїх стосунках, щасливими будуть і мами, їм залишається лише любити своїх дітей та отримувати любов у відповідь.

 

Привітайте маму рідної людини, навіть якщо ваші стосунки натягнуті або ви майже не спілкуєтесь. Свято – чудова можливість щирої бесіди, в результаті якої, можливо, любов розтопить лід.

 

Теща зі свекрухою – необхідна складова великого родинного механізму, серце та мозок родини. Вони завжди підкажуть вихід з будь-якої ситуації, поділяться досвідом та мудрістю. Mother-In-Law Day потрібен для здійснення миру в сім’ї та для запобігання сварок.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/den-svekrukhy-ta-teshchi/

 

Переглядів: 228 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 08:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024