Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 25 » Як підтримати своїх рідних та близьких в умовах карантину та ізоляції
17:21
Як підтримати своїх рідних та близьких в умовах карантину та ізоляції

ПОРАДИ ПСИХОЛОГА

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест пропонує кілька простих речей, які ви можете зробити

для підтримки ваших друзів і членів сім’ї в умовах карантину та ізоляції.

 

 

Кризові події можуть бути дуже приголомшливими. Коли людина знаходиться на самоізоляції чи в умовах карантину, вона може переживати різні негативні емоції та реакції. За наявності підтримки друзів, сімей, колег та сусідів, більшість людей добре справляються із ситуацією та легше переживають такі події.

 

Бажаючи допомогти близьким, деякі люди не впевнені, як їм це найкраще зробити і переймаються, що вони можуть зробити щось неправильне. Є кілька простих речей, які ви можете зробити для підтримки ваших друзів і членів сім’ї.

 

Зверніть увагу на стан їх здоров’я, фізичні та психологічні зміни. Якщо ви можете дістатися до їх домівки – привезіть їм те, що їм необхідно. Це можуть бути речі, ліки, їжа, або щось, що принесе їм позитивні емоції.

 

  • Якщо ваші близькі проявляють гострі реакції, такі як плач, крик – дайте їм час на вираження, не просіть їх зупинитися. Це дозволить їм зрозуміти власні почуття, думки та потреби.
  • Якщо є ознаки того, що вони не здатні контролювати свій звичний режим дня – допоможіть їм повернутися у нього. Сплануйте з ними час сну, споживання їжі, фізичні вправи та час для спілкування. Важливо також заохочувати їх дбати про свою особисту гігієну.
  • Підтримуйте їх у розвитку та спробах зробити щось нове для отримання приємних емоцій або розслаблення. Заохочуйте активність – це стимулює розум.
  • Регулярно підтримуйте спілкування через соцмережі, відео або телефонні дзвінки. Це дасть можливість відчувати зв’язок та не почуватися самотньо. Щоденні розмови – це гарний спосіб підтримки.
  • Читайте, обговорюйте, дивіться або робіть речі, які дають вам привід усміхнутися та відчути позитивні емоції. Це допоможе полегшити тривогу та незадоволення.
  • Обмежте інформацію та новини, які можуть викликати додаткове хвилювання. Звертайтеся тільки до перевірених джерел, уникаючи неправдивої та викривленої інформації.
  • Не бійтеся запитувати людей, як ви можете допомогти.

 

 

 

Фото – ТЧХУ/офіційний сайт

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2021/10/як-підтримати-своїх-рідних-та-близьки/

 

 

 

Переглядів: 243 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024