Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Жовтень » 28 » Хмельницька ОО ТЧХУ – учасник профілактичних заходів проти COVID-19 разом з партнерами
17:38
Хмельницька ОО ТЧХУ – учасник профілактичних заходів проти COVID-19 разом з партнерами

 

НАПЕРЕДОДНІ ВХОДЖЕННЯ ДО  «ЧЕРВОНОЇ ЗОНИ»

 

 

 

 

 

 

 

Чому важливо зробити щеплення? Червонохрестівці пояснюють це

мешканцям Хмельниччини, яка із 30 жовтня входить у «червону» зону.

 

Статистика COVID-19 щодня жахає новими антирекордами, Хмельниччина — на порозі “червоної” зони, а рівень вакцинації в краї й досі залишається недостатнім.

 

Ці та інші питання порушували під час виїзної зустрічі з мешканцями Сатанівської ОТГ представники ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

На зібрання запросили очільників громади, освітян, медичних працівників, представників місцевих осередків всеукраїнських громадських організацій, що виступають проти вакцинації, інших зацікавлених громадян.

 

 

 

 

 

 

Заступник генерального директора по роботі з органами місцевого самоврядування та комунікації ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Наталія Ткачук повідомила: на жаль, рівень захворюваності на COVID-19 на Хмельниччині зростає щодня. Уже кілька разів протягом жовтня показники перетинали психологічну позначку “1000 випадків за добу”. І за кожною цифрою стоїть життя людини.

 

Через мутацію вірусу організм не може впоратися із хворобою самостійно, тому все більше людей опиняються в лікарнях у важкому стані та потребують кисневої підтримки. За даними досліджень, близько 95 % хворих на COVID-19, котрі потрапили до лікарні — не вакциновані. Аби убезпечити себе та рідних від важкого перебігу коронавірусної хвороби, варто зробити щеплення.

Наталія Ткачук нагадала, що нині в області діють 10 центрів масової вакцинації, 95 постійних пунктів щеплень та 64 мобільних бригади. Вакцини на Хмельниччині також не бракує. Щеплення можна зробити препаратами Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac.

 

Також фахівець роз'яснила механізм дії кожної з вакцин, що використовують для щеплення проти COVID-19 в Україні, розповіла про досвід вакцинації своєї родини різними типами вакцин. Учасники зустрічі, у свою чергу, цікавились термінами здійснення ПЛР та “швидких” тестів, можливими протипоказами до вакцинації та побічними реакціями після щеплення, чи потрібно вакцинуватися тим, хто перехворів, вакцинами яких виробників можна щепитися у Хмельницькій області, як працюватимуть заклади різних форм власності у “червоній” карантинній зоні.

 

 

 

 

 

 

Богдан Малінський з Хмельницького обласного Товариства Червоного Хреста України підкреслив, що на Хмельниччині проведено пів мільйона щеплень, при цьому повний курс вакцинації здійснили уже понад 200 тисяч мешканців краю. Він наголосив на важливості щеплення проти COVID-19, щоб захистити людей, котрі не можуть вакцинуватися через медичні протипоказання.

 

 

 

 

 

 

Крім того, представники обласного Товариства Червоного Хреста розповсюдили серед учасників зустрічі друковану продукцію, виготовлену МОЗ України спільно з ЮНІСЕФ та Товариством Червоного Хреста України. У буклетах та листівках міститься інформація про вакцини та їх склад, «гарячу» лінію з вакцинації, міфи про щеплення та відповіді на важливі питання відповідної тематики.

 

 

 

 

 

 

Насамкінець Наталія Ткачук нагадала, що навіть вакциновані мають дотримуватись соціальної дистанції, уникати місць масового скупчення людей, одягати маску, мити та дезінфікувати руки. А за перших симптомів хвороби — терміново звертатися до лікаря!

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.facebook.com/khmelocdcpmoz/photos/pcb.726257572110409/726257055443794

Переглядів: 239 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024