Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 3 » Є навіть сповивальні столики: на Львівській залізниці буде курсувати інклюзивний приміський електропоїзд
22:55
Є навіть сповивальні столики: на Львівській залізниці буде курсувати інклюзивний приміський електропоїзд

 

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ

 

 

 

 

 

 

 

На “Укрзалізниці” модернізували днями  четвертий поїзд, який

відремонтували з урахуванням потреб маломобільних груп пасажирів.

 

Невдовзі він вийде на приміські маршрути Львівської залізниці, повідомляє прес-служба “Укрзалізниця”. Приміський електропоїзд ЕР2 № 1232, у складі якого 10 вагонів на 990 пасажирів, після капремонту буде максимально пристосований для подорожей маломобільних пасажирів.

 

 

 

 

 

 

Так, у головних вагонах поїзда передбачені місця для людей на колісних кріслах, тут встановлюються поручні, пандуси та санвузли, вхідні двері зі зручним електронним управлінням, кнопки виклику поїзної бригади.

 

 

 

 

 

 

Для пасажирів з дітьми облаштовуються сповивальні столики. Також монтується кріплення для перевезення велосипедів та лижного спорядження.

 

Для зручного перебування в електропоїзді людей із порушеннями зору всі вказівники дублюються шрифтом Брайля, у тамбурах та на підлозі вагонів наносяться жовті обмежувальні лінії, внутрішні вхідні двері вагонів фарбуються у контрастний жовтогарячий колір.

 

На модернізацію цього поїзда Укрзалізниця спрямувала близько 72 млн грн, з яких орієнтовно 2 млн грн — на облаштування елементів безбар’єрності.

 

 

 

 

 

 

До кінця 2021 року планується провести капітальний ремонт ще 2 поїздів, на це передбачено близько 100 млн гривень.  Крім того, "Укрзалізниця" цьогоріч планує закупити ще 37 пасажирських вагонів, які пристосовані для перевезення людей у інвалідних візках

 

 

 

 

 

 

"За кошти Державного бюджету України буде придбано 20 пасажирських купейних спальних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, та 17 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда", – розповідають в УЗ. 

 

В рамках програми інклюзивності "Укрзалізниці", для людей з інвалідністю планують також адаптувати вокзали та платформи. Наприклад, закупити підйомні платформи для візків, щоб була можливість завантажувати цей мобільний транспорт людей з інвалідністю, у вагони електрички.

 

 

Фото – «Укрзалізниця»

За джерелами:

https://www.032.ua/news/3246486/e-navit-spovivalni-stoliki-na-lvivskij-zaliznici-bude-kursuvati-inkluzivnij-primiskij-elektropoizd

https://life.pravda.com.ua/society/2021/07/9/245370/

 

 

Переглядів: 269 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024